19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İnek hırsızlığı arttı Meclis çözüm arıyor

İneği çalınan Meclis'e koşuyor. DTP'ye gidenler "derin devlet", MHP'ye gidenler ise "PKK çaldı" diyor. Konu İçişleri Bakanı'na bile soruldu.. 

Meclis gündemi kapatma davasına kilitlenirken, kulislerde ve milletvekili odalarında siyasi gerilimi unutturan diyaloglar da yaşanıyor. Son dönemin en ilginç konusu ise inek hırsızlığı. DTP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, önceki gün ziyarete gelen Siirt kökenli bir vatandaşın sorununu kuliste vekillere şöyle anlattı: "Vatandaş Ankara'nın bir köyünde yaşıyor. İneği kaybolmuş. Üstelik 5 yıl önce. Söze başlarken, 'Sayın Vekilim ineğimi derin devlet çaldı' demez mi? Ne diyeceğimi şaşırdım. Gel de yanıt ver. 'Derin devlet ne yapsın ineğini, bu kadarını da yapmaz' dedim."

ŞASİ NUMARASI VAR MI? 

Sakık'ın sözleri vekilleri kahkahaya boğarken, MHP'li vekillere de "Size de inek hırsızlıklarına ilişkin şikâyetler geliyor mu?" diye soruldu. MHP'li bir vekil, "Adımı vermeyecekseniz anlatayım. Geçenlerde bir telefon geldi. Vatandaşın 4 ineği kaybolmuş. 'PKK çaldı' dedi. Önce şaşırdım sonra da 'şasi numarası var mı?' diye sordum. O da şaşırdı kaldı" yanıtını verdi. Bu arada, MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun esprilerle anlatılan inek hırsızlıklarının aslında ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekti. Üstelik, bu konuyu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a sorduğunu belirtti. Özellikle Muğla'nın Milas ilçesinde inek hırsızlıklarının köylüleri zor durumda bıraktığını belirten Ergun, önergesinde Atalay'a şu soruları yöneltti: "Köylülerin verdiği bilgiye göre Milas'ta yapılan hayvan hırsızlığı örgütlü bir karakter taşımakta. Bunlara karşı nasıl önlem almayı düşünüyorsunuz?"

PKK MI ÇALIYOR? 

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, kaçak ve hırsızlık sonucu ele geçirilen hayvanlara pasaport verilmediği için Tarım Bakanı Mehdi Eker'i eleştirmişti. Uzunırmak, kaçak hayvanların özellikle İran ve Irak'tan girdiğini, bu trafiğin PKK tarafından yönlendirildiğini öne sürmüştü.

Sabah
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:05:56
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 14:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?