30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İngiltere göçmen arıyor

İngiltere'nin gelecek dönemde puan sistemine bağlı olarak AB üyesi ülkelerin dışında kalan ülkelerden göçmen işçi kabul edeceği meslek gruplarını yeniden belirlendi.

İngiltere'de sıkıntısı çekilen yeni meslekler listesinde doktorlar, hemşireler, kimya ve inşaat başta olmak üzere bazı mühendislik alanları, matematik ve İngilizce öğretmenleri, gemi ve hovercraft mürettebatı, veteriner ile jokeyler ve at eğitmenleri bulunuyor. 

Muhalefetteki Muhafazakar Parti sözcüleri, hükümetten öncelikle İngiltere'ye her yıl kaç göçmen işçi kabul edileceği konusunda politika belirlenmesini istedi. Listenin, yeni göçmen işçi politikasının kasım ayında uygulanmaya başlamasıyla birlikte geçerli olmasının beklendiği bildirildi.

Avustralya'dan esinlenildi
İngiltere Sınır ve Göçmen Bakanı Liam Byrne, sistemin Avustralya'dan esinlenilerek hazırlandığını ve İngiltere'ye çalışmak üzere gelmek isteyen göçmen işçilere kalifikasyonlarına göre puan verilmesinin öngörüldüğünü kaydetti. 

Sistemin tümüyle İngiltere'de belli meslek gruplarında çekilen sıkıntıyı gidermeye yönelik olduğuna dikkat çeken Bakan Byrne, "Sistem sadece bizim istediğimiz kişilerin ülkemize gelip çalışmalarına olanak verilmesine yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle de bizim ihtiyaç duyduğumuz meslek alanlarının listesi yapılmıştır" dedi. 

İngiltere'ye göçmen işçi olarak girmesine izin verilebilecek kişilerin belli mesleklere mensup olmalarının yanı sıra İngiltere'de lise bitirme derecesine denk eğitim almış olmaları, yeterli İngilizce bilgisine sahip bulunmaları ve kendilerine yılda en az 24 bin sterlin ödemeye hazır bir iş yerinden teklif almaları gerekiyor. Bu kişilerin ilk maaşlarını alacakları güne kadar kendilerine yetecek toplu parayı İngiltere'ye getireceklerine dair garantiler sunması da gerekiyor.

...
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 12:01:03
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 12:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?