22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İngiltere'de bir Türk genci öldürüldü

Londra'da ablasıyla birlikte arabasının içinde trafik ışıklarında beklerken, siyahi İngiliz gençlerin sataşmaları sonrasında bıçaklı saldırıya uğrayan Evren Anıl isimli Türk vatandaşı, günlerce komada kaldığı hastanede hayatını kaybetti.


Kingston Üniversitesi bilgisayar bölümünü geçtiğimiz yıl tamamlayarak, Londra'nın güneyindeki bir Türk okulunda öğretmenlik yapan 22 yaşındaki Evren Anıl, yoğun bakımda geçirdiği bir haftanın ardından dün sabah hayatını kaybetti. Geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen olayı anlatan Evren'in ağabeyi Özgür Anıl, kardeşi ve ablasının arabayla Gypsy Hill Polis İstasyonu karşısındaki trafik ışıklarında beklerken, 2 kişinin içeri çöp attıklarını, bunun üzerine dışarı çıkan kardeşine saldırganların bıçakla saldırdıklarını ifade etti.

Anıl, saldırganlardan birinin Evren'in boğazına bıçağı dayadığını, bunun üzerine kendisini geri çeken Evren'in üst dudağının bıçak yarası aldığını, bu sırada diğer saldırganın da Evren'i iterek yere düşmesine neden olduğunu belirtti. Düşme sırasında kafasına darbe Alan Evren, beyin kanaması sonucu 1 hafta boyunca kaldığı yoğun bakımda kurtarılamadı. Polis olayla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına alırken, Özgür Anlı, yakalananlardan ikisinin eşkallerinin, Evren'in yanında bulunan ablası tarafından tespit edildiğini, ancak polisin elinde yeterli delil bulunmadığı için saldırganların serbest kalmasının söz konusu olduğunu ifade etti.


Saldırı sırasında, caddedeki kameralar başka bir yönü çektiği için, saldırıyla ilgili kamera kaydının da mevcut olmaması polisin işini zorlaştırıyor. Saldırıdan 5 gün önce işe başlayan Evren Anıl'ın cenaze töreninin ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor.


Öte yandan, son birkaç ay içinde, siyahi gençlerin gerçekleştirdiği bıçaklı saldırılar, İngiliz toplumunda da büyük bir endişeye yol açıyor. Geçtiğimiz akşam BBC televizyon kanalında yayınlanan bir araştırma haberi ile, siyahi gençlerin neden bıçaklı saldırılar yaptıkları, niçin saldırgan tavırlar sergiledikleri ve çeteleşmenin ortaya çıkardığı sorunlar dile getirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 00:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?