18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İngiltere'den müslüman gruplara yasaklama

İngiltere hükümeti, Müslüman olduğu bildirilen 15 grubun faaliyetlerini, bu grupların terör örgütü olduğu gerekçesiyle yasakladı.

İngiltere hükümeti, Temmuz ayında gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından başlattığı soruşturma sonucunda, ülkede faaliyet gösteren ve Müslüman olduğu bildirilen 15 grubu, terör örgütü olduğu gerekçesiyle yasakladığını bildirdi. İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, grupların terörizmle bağlantılı oldukları gerekçesiyle, ülke genelindeki faaliyetlerinin yasaklandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Charles Clarke ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, terörizmle mücadelerinin süreceğini ve bu konudaki duruşlarının değişmediğini belirterek, "İngiltere, uluslarası teröre karşı en önde mücadele etmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun teröre tolerans gösterilmemeli" şeklinde konuştu.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamaya göre faaliyetleri yasaklanan gruplar arasında El-İttihad El-İslam, Ensar El-İslam, Ensar El-Sunni, Libya Savaş Grubu, Bangladeş Cihad El-İslam Hareketi, İslami Cihad Birliği gibi örgütler bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 23:57:27
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 00:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?