22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnönü yarın defnedilecek

Siyaset ve bilim adamı Erdal İnönü'nün naaşı, Pembe Köşk'teki törenin ardından yarın defnedileceği İstanbul'a götürülmek üzere uğurlandı.

İnönü'nün naaşı çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve vatandaşın ziyaretinin ardından Pembe Köşk'ten alındı. İnönü'nün naaşı Pembe Köşk'ten çıkarılırken vatandaşların yoğun alkışlarıyla uğurlandı. Çankaya Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan İnönü'nün cenazesini kız kardeşi Özlem Toker son kez dokunarak uğurladı. Merhum İnönü, yarın İstanbul'da cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

ÖNCEKİ HABER

Eski siyasetçi ve bilim adamı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün naaşı, TBMM'de yapılan törenin ardından Pembe Köşk'e getirildi.
Tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden İnönü'nün naaşı, saat 11.30'da TBMM'deki törenin ardından Pembe Köşk'e getirildi. İnönü'nün cenazesinin Pembe Köşk'e getirilişi sırasında sevenleri naaşın üzerine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Pembe Köşk'e ilk olarak SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, işadamları Rahmi Koç ve Ali Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda seveni geldi. İnönü ailesinin Pembe Köşk'e gelmesinin ardından tören başlayacak.

ÖNCEKİ HABER

Eski siyasetçi ve bilim adamı Prof. Dr. Erdal İnönü için TBMM'de tören düzenlendi. Geniş katılımın gerçekleştiği törende 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve İnönü'nün eski yol arkadaşları da hazır bulundu.
Kanser tedavisi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün naaşı sabah saatlerinde GATA'dan alınarak TBMM'ye getirildi. Erdal İnönü için Meclis'te saat 11.00'de tören düzenlendi. Törene, 9. Cumhurbaşkanı Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Sait Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı. Törende İnönü'nün siyasetteki yol arkadaşları Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Mustafa Sarıgül gibi isimler de hazır bulundu.
Tören sırasında Erdal İnönü'nün kardeşi Ömer İnönü'nün torunu Münci İnönü, Erdal İnönü'nün resmini taşıdı. 10. Cumhurbaşkanı Sezer, tören alanına gelişinde coşkulu bir alkışla karşılandı. Tören sırasında Çiller, Baykal, Sezer, Demirel ve Toptan yanyana durdu. Erdal İnönü'nün biyografisinin okunmasının ardından İnönü için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra tören birliği tarafından omuzlara alınan İnönünü'nün naaşı, protokolün oluşturduğu kortej eşliğinde cenaze arabasına kadar taşındı. Törenin sonunda Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, kardeşi Özlem Toker ve İnönü ailesinin diğer üyeleri taziyeleri kabul etti.

ÖNCEKİ HABER

Cenazesi dün ABD'den Ankara'ya getirilen eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü için bugün TBMM'de bir tören düzenlenecek.

Törenin saat 11.00'de yapılması bekleniyor. Törenin ardından İnönü'nün naaşı, doğduğu Pembe Köşk'ün bahçesine götürülecek. İnönü için burada da bir tören yapılacak.

Eşi Sevinç İnönü'nün isteği doğrultusunda İstanbul'a getirilecek olan İnönü'nün cenazesi yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Zincirlikuyu'daki aile kabristanında toprağa verilecek.

Cenaze dün getirildi

Tedavi gördüğü, ABD'nin Houston kentinde 81 yaşında vefat eden eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün cenazesi dün Türkiye'ye getirildi.

THY'nin tarifeli uçağıyla New York'tan İstanbul'a getirilen Erdal İnönü'nün Türk bayrağına sarılı tabutu, Atatürk Havalimanı'nda SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Dışişleri Bakanlığı görevlilerince teslim alındı.

Sevinç İnönü'ye başsağlığı dileyen Karayalçın ve Sarıgül ile aile üyeleri daha sonra Erdal İnönü'nün tabutunu omuzlara alarak ambulansa taşıdı.

Erdal İnönü'nün cenazesi THY'nin tarifeli uçağıyla saat 13.00'te Ankara'ya götürüldü.

Erdoğan'dan başsağlı ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dün İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ile kızkardeşi Özden Toker'e, başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Erdoğan, Pembe Köşk'te yaklaşık yarım saat kaldı. Başbakan, açılan taziye defterine yazdığı yazıda Erdal İnönü için, "Milletimizin yetiştirdiği, bilim ve siyaset dünyamızın mütevazı, sempatik bir evladını kaybettik. Saygın kişiliği ve yaptığı hizmetler ile daima kendisini hatırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Erdal İnönü, kanser tedavisi gördüğü ABD'nin Houston kentinde 31 Ekim'de yaşamını yitirmişti.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 17:09:52
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 17:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?