15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnternet aşkı cinayetine 2 müebbet

Adana’da, internette tanışıp birlikte kaçtığı Nebil Örgen'in katil zanlısı Ali Bağcı ve babası için müebbet kararı çıktı ...

ADANA’da, internette tanışıp Burdur’dan yanına kaçan 20 yaşındaki Zeliha Özsarı’nın yakınları tarafından öldürüldüğü ileri sürülen 23 yaşındaki Nebil Örgen’in katil zanlısı genç kızın halasının oğlu 20 yaşındaki Ali Bağcı ve cinayeti azmettirdiği ileri sürülen babası 45 yaşındaki Ahmet Özsarı için müebbet hapis cezası istendi.

Geçen aralık ayında meydana gelen olayda, Eskici Türkü Bar’da garsonluk yapan Nebil Örgen, Burdur’da yaşayan Zeliha Özsarı ile internette bir arkadaşlık sitesinde tanıştı. Bir süre sonra birbirlerini görmek isteyen iki sevgiliden Zeliha Özsarı, Adana’ya Nebil Örgen’in yanına geldi. Ailesinin istememesine rağmen genç kızı evinde misafir eden Örgen, bir hafta sonra, barda çalıştığı bir gece dışarı çağrılıp kafasına sıkılan kurşunla yaralandı, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Olay sonrası tabancayı ateşleyen katil zanlısı ile boğuşan bar sahibi Ömer Beyazçiçek, zanlının elinden cinayette kullandığı silahı almayı başardı. Ancak zanlı olayın ardından kaçarak izini kaybettirdi. 

Örgen’in vurulmasının ardından gözaltına alınan Zeliha Özsarı, ifadesinde Nebil Örgen’le internette tanıştıktan sonra evlenmek için Adana’ya geldiğini belirterek, “Beni Adana’ya davet edip evlenmek isteğini söyledi. Ben de Nebil’i çok samimi bulup her şeyi bırakıp yanına geldim. Ancak Nebil’in ailesi ilişkimize sıcak bakmadı. Ancak babama Adana’ya geldikten sonra telefon edip yerimi ve Nebil’in ne iş yaptığını söyledim. Olumlu bakıp destek için 500 YTL para gönderdi. Her şeyin yoluna girdiğini düşünmeye başlarken, olayın olduğu gece Nebil’i aradım. Ancak telefona çıkanlar müsait olmadığını söylediler. Sabah polisler gelip Nebil’in öldüğünü söyleyince dünyam başıma yıkıldı” dedi. 

Genç kızın verdiği ifade üzerine Burdur’da gözaltına alınan baba Ahmet Özsarı ve yeğeni Ali Bağcı, Adana’ya getirildi. Bar sahibi Ömer Beyazçiçek, Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan yüzleştirmede, Bağcı’yı teşhis etti. Bunun üzerine Adliye’ye sevk edilen ve tabancayı kullandığı ileri sürülen Ali Bağcı tutuklanırken, cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Ahmet Özsarı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cinayetin üzerinden 5 ay geçmesinin ardından hazırlanan iddianamede genç kızın babası Ahmet Özsarı için, ‘Kasten adam öldürme suçuna azmettirme’, tutkulu Ali Bağcı için ise ‘Kasten adam öldürme’ suçlaması ile müebbet hapis cezası istendi. Dava, yakın tarihte ağır ceza mahkemesinde görülmeye başlanacak



vatan
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 14:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?