25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İnternet kafe sahiplerine eğitim

Bilinçli internet kullanımı ve işletmeciliği konusunda karnesi pek iyi durumda olmayan internet kafe sahiplerine mecburi eğitim yolda. Türkiye'de sayısı 15 bini aşan internet kafe sahibine İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Tüm İnternet Evleri Derneği (TİEV) arasında yapılan bir anlaşma gereği eğitim verilecek.

Teknik, hukuk ve işletme olmak üzere üç farklı alanda görülecek dersler, hükümet ile yapılacak anlaşma sonrası zorunlu olacak.

TİEV'in projesini İTO'nun 12. grubu olan Kültür Sanat ve Spor Komitesi meclisin gündemine taşıdı. 30 Mart'ta yapılacak genel toplantı sonrasında ise eğitimin mecburi olması için İTO'nun, hükümet ve yerel yönetimlerle irtibata geçmesi planlanıyor. Öncelikle İstanbul'da bulunan ve TİEV'in üyesi olan 500'e yakın internet kafe sahibine bu eğitimin verilmesi amaçlanıyor. TİEV Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Andiç, bu konuda bir mecburiyet olacağının altını çiziyor. Söz konusu eğitimin devlet kanalı ile yürütüleceğini ifade eden Andiç, "Bu eğitim internet kafe sahiplerinin yararına olacak. Dolayısıyla bu bir fırsat." diyor.

Başkan Andiç, internet kafeler için planlanan bu radikal çözümü, "Aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp masaya koymaktan vazgeçmeliyiz." şeklinde yorumluyor. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada internet ve teknolojinin çok hızlı ilerlediğini hatırlatarak, "Bu hızlı değişim beraberinde sürekli yeni değişimler getiriyor. Hem bu sorunların çözümü noktasında hem de mesleki eğitim geliştirilmesi yönünde İTO önemli bir görev üstlenebilir." ifadelerine yer verdi.

12. grup toplantısında alınan eğitim kararı için 30 Mart'a kadar bilirkişiler belirlenecek. 30 Mart'ta kamu ve emniyet yetkililerinin de katılımı ile İTO'da geniş bir toplantı organize edilecek. Böylece konu meclisin gündemine alınmış olacak. Ardından gerekli yerlerle yazışmalar yapılacak. Mayıs başında ise eğitime başlanacak. Eğitimin sonunda kafe sahiplerine alınması zorunlu kılınacak olan yeterlilik belgesi verilecek. Andiç, İTO meclis üyelerinin sektöre alternatif oluşturmak için bu adımı attığını vurguluyor ve ekliyor: "Böylece hem internet kafelerin kötü imajı düzelecek hem de gençler kafeleri daha akılcı kullanacak."

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 15:23:54
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 15:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?