22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnternet kafeye sahte karne baskını

Sincan'da 20 YTL karşılığında zayıf notu bulunan öğrencilerin karnelerini bilgisayar yardımıyla yeniden bastığı belirlenen birisi öğrenci, 2 kişi gözaltına alındı. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sincan Ahmet Andiçen Mahallesi 342. Sokak'taki bir internet kafede öğrenci karnelerinin değiştirildiği ihbarını alan polis ekipleri soruşturma başlattı. Emniyet ekipleri, zayıf notu bulunan öğrencilerin 20 YTL karşılığında karnelerini değiştirdiğini belirledikleri Ü.G adlı öğrenciyi takibe aldı.

Öğrencilerin karnelerinin değiştirildiği internet kafeye baskın düzenleyen ekipler, kafe sahibi Mehmet A. ve Ü.G'yi ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Baskında, karnelerin yeniden basılmasında kullanılan bilgisayarlara da incelenmek üzere el konuldu.

Mehmet A. ve Ü.G'nin ifadelerinde, Sincan'daki bir lisede okuyan, zayıf notu olan 15 öğrencinin karnelerini bilgisayar yardımıyla yeniden bastıklarını, öğrencilerin notları yükseltilmiş karneleri ailelerine götürdüklerini söyledikleri öğrenildi.

Mehmet A. ve Ü.G'nin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.




AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 15:51:34
Güncelleme :27 Ocak 2007 Cumartesi 16:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?