19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İnternet mağdurları örgütleniyor

Öncelikli olarak bilgi edinmede sağladığı yararlarla gündeme gelen ancak daha sonra çocuk pornosundan, dolandırıcılığa kadar çeşitli olumsuzluklara da zemin olan internetin mağdurları örgütleniyor. www.internetmagdurlari.com sitesini kuran mağdurlar, tespit ettikleri dolandırıcıların kimlikleri deşifre ederken, yakında da “Bilişim Mağdurları Derneği”ni kurmaya hazırlanıyor. 

İnternetteki çeşitli partner sitelerinde kendilerini Amerika’da bir bankada çalışıyor olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılan vatandaşlar bir araya gelerek tepkilerini göstermeye başladı. Yürüttükleri çalışmalar sonucunda dolandırıcıların ikametgahlarını ve kimlikleri tespit eden vatandaşlar, kendilerini ABD’de yaşıyor gösteren ancak Sakarya’da oldukları belirlenen şahısları Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikayet etti. Yaklaşık 1.5 ay önce verilen dilekçeler üzerine Sakarya Emniyeti’nin soruşturma başlattığı, konunun savcılığın takibinde de olduğu kaydedildi. 

İNTERNET SİTESİ KURULDU 

Mağdurlar, bir andan yasal süreçleri başlatmak için girişimlerde bulunurken bir yandan da hazırladıkları www.internetmagdurlari.com adresli sitede dolandırıcıların kimliklerini deşifre ediyor. Sanal dolandırıcılığın yapılış şekli site şöyle anlatılıyor: 

SAHTE DEKONTLAR HAZIRLANIYOR 

“Şahıslar, Amerika’da Newyork’ta UBS Bankta Bilgi İşlem Direktörü olduğunu söylüyor. Ama UBS Bank’ta falan çalıştıkları yok Sakarya’da yaşıyorlar. Biraz zaman geçtikten sonra Kıbrıs’ta tatilde olduğunu Karavan’dan uydu üzerinden internet bağlantısı yaptığını ve Muğla Marmaris’te askerlik yapmakta arkadaşına acele para yollaması gerektiğini, kendisinin Amerika’da yaşamasından dolayı kredi kartından EFT yaptığı zaman 5 gün gibi bir zaman alacağını söylüyor ve karşı taraftan ‘bana hesap numaranı, kimlik bilgilerini ver ben sana buradan EFT yapayım. Dekontu yollarım sen görünce hesaba parayı geçersin’ diyorlar. Fakat yapmış oldukları sahte dekontlarla birçok insan mağdur oluyor.” 

BİLİŞİM MAĞDURLARI DERNEĞİ KURULACAK 

Mağdurların sözcüsü konumundaki Yavuz Koçoğlu, kendisi de dahil olmak üzere çok sayıda vatandaşın Sakarya Emniyeti’ne başvuruda bulunarak şikayetçi olduğunu belirtirken, girişimlerinin dernekleşme süreciyle devam edeceğini ifade etti. Koçoğlu, “Sadece bu konuya farklı yöntemlerle dolandırıcılık faaliyetleri sanal ortamda yaygınlaşmaya başladı. Yakında merkezi Ankara’da olmak üzere kuracağımız dernekle en azından bu mağduriyetlerin artmamasını sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

anka
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 09:03:17
Güncelleme :22 Kasım 2006 Çarşamba 09:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?