22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnternette havale dolandırıcılığı

İSTANBUL'daki bir inşaat şirketinin internet bankacılığı şifresini kırarak 50 bin 700 YTL'sini başka hesaplara havale eden ve 10 bin YTL'sini çeken 4 kişi, paranın geri kalanını çekmek isterken İzmir'de polis tarafından yakalandı. 

İstanbul'daki bir banka şubesinde hesabı bulunan inşaat şirketi sahibi M.U., haberi olmadan 50 bin 700 YTL'sinin başka hesaplara havale edildiğini farketti. Banka yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda, M.U.'nun hesabından havale edilen paranın bir kısmının İzmir'in Aliağa İlçesi'nde A.E.'ye ait hesaba, kalan kısmının da Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde M.A.'ya ait hesaba gönderildiği belirlendi. Şikayet üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, M.U.'nun parasının aktarıldığı hesaplardaki 10 bin YTL'nin, İzmir'in Alsancak semtindeki bir banka şubesinden M.D.Z. (33) tarafından sahte kimlikle çekildiğini saptadı. 

Harekete geçen polis, işadamının parasının aktarıldığı A.E. ve M.A.'nın hesaplarından başka bir hesaba ikinci bir transfer yapıldığını, paranın bu hesaplardan bölümler halinde çekildiğini belirledi. Takip sonucu, A.E.'nin hesabından başka bir hesaba aktarılan 10 bin 500 YTL'yi İzmir'in Çankaya semtindeki banka şubesinden çekmek isteyen M.D.Z., suçüstü yakalandı. 

Zanlının ifadeleri doğrultusunda, suç ortakları A.E. (26), S.G. (29) ve N.E. (35) de işadamının parasının, kalan kısmını çekmek için İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki banka şubesine gidince yakalandı. Haklarında “bilişim yoluyla dolandırıcılık'' suçundan işlem yapılan 4 zanlı, adliyeye sevkedildi. M.A.'nın ise arandığı belirtildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 10:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?