22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnternetten 1 trilyon vurdular

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekpleri, ‘’Fırtına’’ adını verdiği bir operasyonla teşekkül halinde interaktif banka dolandırıcılığı yapan çeteyi çökertti. Vurgunun boyutunu “1 trilyon” olarak açıklayan polis, Kadıköy, Beykoz, Büyükçekmece, Fatih, Şişli, Kartal, Ümraniye ve Avcılar’da 3’ü kadın 12 kişiyi gözaltına alındı.

Takip 4 ay sürdü

Polis, grubun, internet üzerinden seçtikleri banka hesabı sahiplerine elektronik posta ile şifre kırıcı virüs programı yollayarak hesapların şifrelerini ele geçirdiğinin anlaşıldığını ifade etti. Polisin 4 aylık takibi sonucu yakalanan şüphelilerin, bankalarda yüksek miktarda para bulunan, ancak sık para transferi yapılmayan ‘’uyuyan’’ hesapları tercih ettikleri, bu hesaplardan sahte kimliklerle açtıkları hesaplara para aktararak yaklaşık 1 milyon YTL elde ettikleri dile getirildi.

Süper lüks yaşam bitti

Çete mensuplarına ait ev ve işyerlerinden 2 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet sahte 50 YTL’lik banknot, 75 adet çeşitli bankalara ait sahte banka kartı, dolandırıcılıktan elde edilen paralarla alındığı tespit edilen 1’i cip 2 adet lüks oto, 2 adet plazma televizyon ve 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 08:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet şengül IP: 85.97.17.xxx Tarih : 14.11.2007 09:04:04

sadece bir dizüstü bilgisayarla mı yapmışlar bunu devam edin operasyona bakın daha kimler cıkar bana da geliyordu bu tip e mailler bunları tv kanallarında deşifre edin halkımız bu tip tolandırıcılardan gelecek zararları bilsinler ayrıca polislerimizide tebrik ederim çok başarılı bir çalışma yapmışlar başarılarınızın devamını bekleriz AHMET ŞENGÜL