27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İntihara götüren Ergenekon mu?

Kurmay Albay Erden’in intiharı Ergenekon soruşturmasının başlamasından bu yana Deniz Kuvvetleri’nde yaşanan 7’nci intihar oldu.

İlk bakışta yasak aşk bunalımı olarak görünen intiharın detayları akıllara birçok soru getirdi:

* Albay’ın eşini adım adım kim izledi?

* Özel fotoğrafları kim çekti ve ne amaçla internette yayınladı?

* Albay’ın Ergenekon’la ne ilgisi var?

* Takip savcılık talimatıyla mı yapıldı?

İzmir’de görevli Kıdemli Kurmay Albay Berk Erdem’in intiharından sonra akıllara İtalya’da Gladyo’nun tasfiyesi sırasında yaşanan kaza ve intiharlar gelmeye başladı. Önceki akşam 16:30 sıralarında İzmir’de Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Albay Erden’in evinde beylik tabancasını başına dayayıp tetiğe basması kafaları karıştırdı. İntihar Deniz Kuvvetleri’nde son iki yılda yaşanan 7. intihar oldu.

Üniformasıyla intihar etmiş

Albay Berk Erden’in cenazesi otopsinin ardından askeri yetkililere teslim edildi. Bitişik atışla başına ateş ederek intihar ettiği kesinleşen ve olay sırasında üzerinde askeri üniforması bulunan Albay Erden’in, inceleme sonunda kurşunun sağ şakağından girip sol taraftan da çıktığı saptandı. Albay Erden’in, cenazesi, işlemlerin ardından askeri yetkililere teslim edildi. Erden’in cenazesi İnciraltı Yenikale’deki Güneydeniz Saha Komutanlığı’na getirildi. Burada yapılan resmi törene Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve üst düzey subaylar, Erden’in silah arkadaşları katıldı. Erden’in cenazesi törenin ardından havayoluyla İstanbul’a götürülmek üzere askeri tesisten çıkarıldı.

İnternet iddiası araştırılıyor

Bu arada, birliğinde komutanlarıyla tartıştığı öne sürülen Albay Berk Erden’in, eşiyle ilgili internet sitesindeki iddialar üzerine de soruşturma başlatıldı. Bir internet sitesinde, Albay Berk Erden’in eşi Ö. Erden’in, Deniz Kuvvetleri’nde görevli evli olan Albay A.Ö. ile yasak aşk yaşadığı ileri sürülerek fotoğraflar yayınlanmıştı. 21 Ocak 2010 tarihinde siteye ‘Donanmada bir yasak aşk hikayesi’ başlığıyla klip şeklinde fotoğrafların yüklenmesinin ardından Albay Erden’in ailevi nedenlerle intihar etmiş olabileceği iddia edildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.236.158.xxx Tarih : 10.02.2010 22:23:52

bence işin içinde fettonegon var videoyu yükleyende türkiyede değildir mutlaka amerikadan yada avrupadan gönderilmiştir  amaç halkın önünde askeri küçük düşürmek vatadaş olarak inanmıyoruz bu ülkede bundan sonra ne hadise olursa olsun altındaki fettodur