16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Irak gerilimi düşürmek istiyor

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin sözcüsü Ali Dabbağ, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine sınır ötesi bir operasyon düzenleme ihtimali üzerine ortaya çıkan gerilimi azaltmak için, Bağdat yönetiminin göndereceği üst düzey heyetin perşembe günü Türkiye'ye hareket etmesinin beklendiğini söyledi.


Dabbağ, Iraklı yetkililerin niyetinin terör örgütü PKK'nın militanlarını Irak topraklarından atmak olduğunu, ancak hükümetin PKK'lıların sayısını ve nerede olduklarını bilmediğini ifade etti. Irak hükümeti daha önceki açıklamalarında da terör örgütü militanlarını Irak topraklarından çıkarma niyetini dile getirmiş, ancak verilen sözlerin yerine getirileceğiyle ilgili herhangi olumlu bir işaret ortaya çıkmamıştı.


Uzmanlar, Irak'taki merkezi hükümetin, PKK'lı teröristlerin üslendiği kuzey Irak'taki bölgesel hükümet üzerinde otoritesinin zayıf olduğunu ve teröristlere yönelik herhangi bir hareketin kuzey Irak'taki yerel yetkililerin tepkisine yol açacağını bildiriyor.

A.A
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 21:06:57
Güncelleme :17 Ekim 2007 Çarşamba 07:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yıldırım demirbaş IP: 88.226.71.xxx Tarih : 17.10.2007 10:33:25

adamı deli etmeyin kardeşim bu saatten sonra kimin tepkisini çekerse çeksin birilerinin tepkisini çekiyor diye yada birileri rahatsız oluyor diye biz vatanda terörmü saklıyalım