22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İran ve Irak, teröristleri teslim etti

Terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e dönük üst üste operasyonlar gerçekleştiren İran, topraklarında yakaladığı üç teröristi Türkiye'ye teslim etti.

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokratik Partisi (KDP)'nin de Kandil Dağı'ndan kaçarak kendilerine sığınan üç teröristi daha önce Kuzey Irak'taki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na getirdiği aktarıldı. 

Bu arada, güvenlik güçleri, havaların ısınmasıyla birlikte terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını yoğunlaştırırken örgütte ise büyük çözülme yaşanıyor. Son 8 ayda terör örgütünün gerçek yüzünü görerek kaçan 87 örgüt üyesi, güvenlik birimlerine teslim oldu.

İran yönetimi, 2007 yılı ile birlikte PKK'ya yönelik operasyonlarına Batı Azerbaycan eyaleti bölgesinde ağırlık verdi. 2007'nin ilk üç ayında PKK/Kongra-Gel'e büyük baskınlar gerçekleştiren İran, terör örgütü üyesi olmak suçundan yakaladığı Kadir İ., Zeki Ş. ile İdris I.'yı önceki gün Esendere Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye teslim etti. Jandarma Sınır Karakol Komutanlığı'na teslim edilen teröristler, sorguya alındı. Batı Azerbaycan'da gerçekleştirilen operasyonlarda büyük bölümü PKK'lı olan 207 terörist tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 

23 Şubat 2007'de de Hoy kentine bağlı 'Cehennem Dere' mevkiinde İran Silahlı Kuvvetleri ile çatışmaya giren 20'ye yakın PKK'lı terörist ölü ele geçirilmişti. Öte yandan, Doğu ve Güneydoğu'nun terör örgütü üyelerinden temizlenmesi amacıyla başlatılan bahar operasyonları zaman zaman hava destekli olarak sürüyor. Operasyonlara geçici köy korucuları da katılıyor. Çeşitli illerden bölgeye trenlerle tank ve askerî teçhizatlar gönderiliyor. Ayrıca, Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 1 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi
Zaman
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 03:11:18
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 07:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?