23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İş dünyasından 'çeker gideriz' restine destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AB'ye, 3 Ekim'de müzakerelerin başlamaması halinde 'Çeker gideriz' mesajı veren Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bu açıklamayı destekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek verdiklerini açıkladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'AB Müzakere Sürecinde KOBİ'lerin Rekabete Hazırlanması' sempozyumundan ayrılırken, gazetecilerin, Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerine başlaması konusundaki sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerine 3 Ekim'de başlayacağına inandığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 17 Aralık'ta verdiği taahhütlerin tamamını yerine getirdiğini anımsattı. Hisarcıklıoğlu, "Bu dakikadan sonra Türkiye'den bir şey istenmesinin gereği yoktur, bunu kimsenin istemeye de hakkı yoktur. Ama bu süreç içinde ülkeler, kendi iç siyasi malzemesi olarak bazı gösteriler yapacaktır. Aksi olacak olursa Bakan Gül ve ve Başbakan Erdoğan'ın sözleriyle mutabıkız" diye konuştu.

Bakan Gül'ün, 'çeker gideriz' şeklindeki açıklamasını duygusal bulup bulmadığı sorulduğunda ise TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hayır duygusal bir çıkış değil. AB kurallar manzumesiyse, sözler geçerliyse, o sözleri herkesin yerine getirmesi lazım. Söz tek taraflı beklenmez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:13:58
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 15:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?