22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İşçiler 1 Mayıs’ta Taksim’de olacak

Çelebi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim'de kutlayacaklarını söyledi...
 
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bu yıl Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını belirterek, ''Bu, meydan okumak anlamında değil. Sadece başkalarına gösterilen anlayışın işçilere de gösterilmesini istiyoruz'' dedi.

DİSK Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs kutlamaları gündemiyle Şişli'deki konfederasyon genel merkezinde toplandı.

Toplantı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Çelebi, DİSK'in bu yıl 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlattı.

Çelebi, bu nedenle yıl boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini belirterek, konfederasyonun 40 yıllık tarihini içeren arşivin kamuoyuna açıldığını, ayrıca yıl boyunca sendikal hareketin içinde bulunduğu sorunlar, çıkış yollarının araştırılması ve buna uygun çalışma koşullarının yaratılması konularında bir dizi toplantı düzenleneceğini anlattı.

"1977'deki olaylar aydınlatılmadı"

Çelebi, 1 Mayıs'ın, Türkiye'de işçi sınıfının gücüne vardığı, var oluşunun coşkusunu toplumun tüm kesimleriyle paylaştığı, ancak aynı zamanda 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda 36 kişinin öldüğü olayların 30'uncu yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Bu olaylara sebep olanların hala ortaya çıkarılmadığını söyleyen Çelebi, ''Türkiye yurttaşlarının, orada yaşananların aydınlatılmasına ihtiyacı var. Yoksa Taksim'i kale koruyor gibi davranarak bu olayın üstünün örtülmesine çanak tutarsınız'' dedi.

AK Parti, CHP ve Anavatan grup başkanlıklarını ziyaret ederek taleplerini ileteceklerini de vurgulayan Çelebi, Meclis'in bu taleplerini yerine getireceğine inandığını kaydetti.

"Valiliğe başvurduk, orada olacağız"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelebi, Taksim Meydanı için izin alınıp alınmadığına yönelik soru üzerine, şöyle konuştu: ''Dün akşam saatlerinde Taksim tamamen trafiğe kapatılarak motorlu gösteri yapıldı. Biz de işçilerle gösteri yapmak istiyoruz. Bunun üzerinden gerginlik yaratacak yaklaşımları reddediyoruz. Valiliğe başvurumuz var ama izin alma anlamında değil, 'burada yapacağız' diye bu bildirimi yaptık.''

Bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Çelebi, ''Bu yeni bir şey değil. 1 yıl önce bunun ilanını yaptık. Biz 1 Mayıs'ta DİSK olarak Taksim'de olacağız. Meydan okumak anlamında değil ama başkalarına gösterilen anlayışın işçilere de gösterilmesini istiyoruz. Kimse olayı başka yerlere çekmesin. Başta İstanbul Valisi olmak üzere İçişleri Bakanı ve Başbakan'la pazarlığa girme noktasında değiliz. Biz orada olacağız'' şeklinde konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 19:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?