22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İslam'a hakaret kriz yarattı

Ünlü video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan Atatürk'e dil uzatan görüntülerden sonra şimdi de Müslümanlığa, Hz. Muhammed'e ve Kuran'a hakaret eden videolar gerginlik yaratıyor.

Darwin3000 rumuzlu kullanıcı, hakaret içerikli videolara "Freedom of Speech" (düşünce özgürlüğü) ibaresi iliştirerek yasaklanmasını engelliyor.

Yaklaşık 27 bin defa izlenen görüntülerde Tanrı, rakı içen ve bilgisayar başında uyuyan yarı çıplak bir adam olarak betimleniyor.

Görüntüler arasında İslam karşıtı ve Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler de yer alıyor.

Görüntülere "Made in Turkey"( Türk Malı) ibaresi koyan kullanıcıya tepkiler sitede yer alan yorumlar köşesinde küfürlerle ortaya konuyor. Bir grup, görüntülerin resmen engellenmesi için e-posta yoluyla kampanya başlattı.

Sabah
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 05:58:24
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 06:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.100.xxx Tarih : 26.07.2007 09:09:48
SPEECH KELİMESİ KONUŞMA KÖKÜNDEN GELİYOR, DÜŞÜNCEDEN DEĞİL. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA ALGILANAMAZ YANİ. E NİYE KALDIRILMIYOR O ZAMAN. SİZ YOLSUZLUĞA HIRSIZLIĞA BOĞAZINIZA KADAR GÖMÜLMÜŞ VE ILIMLI İSLAM SAFSATALARINA KAPILMIŞ GİDİYORSUNUZ. BUNU , BU EYLEM VE SÖYLEMLERİN SAHİPLERİNE DESTEĞİNİZLE İSPATLAMIŞSINIZ. KENDİNİZ BÖYLE OLMASINI İSTEMİŞKEN DİNİMİZE DİL UZATIYORLAR YAYGARASI NİYE Kİ!... BU GİBİ OLAYLAR DAHA DA HIZ KAZANMIŞ OLARAK MİSYONERLERİN CİRİT ATTIĞI TÜRKİYE VE İSLAM DÜNYASINDA DAHA ÇOK YAŞANACAK-BUNA HAZIRLIKLI OLUN. HEM AVRUPA'DA TÜRKİYE'Yİ İSTEMEYENLER HEM DE TÜRKİYE'DE AVRUPA'YI İSTEMEYENLER BÖYLE DAHA ÇOK ÇIKIŞLAR YAPACAK. AVRUPA'NIN TÜRKİYE'Yİ ARASINA ALMADAN ÖNCE, KAMBUR ( DAHASI 100 YIL ÖNCENİN RÖVANŞINI ALMAK DA VARDIR) OLARAK GÖRDÜĞÜ DOĞUSUNU AYIRMAK-BATISININ DA YA HIRİSTİYANLAŞTIRMAK YADA ILIMLI İSLAM ADI ALTINDA PROTESTANLAŞTIRMAK İSTEMESİNİN DE ROLÜ VAR... ÇÜNKÜ BATISI HEM PAZAR OLARAK HEM DE İŞGÜCÜ OLARAK ÇIKARLARINA UYGUN DÜŞÜYOR. NEYSE SİZ BUNLARA PARANOYA YAYGARALARI DİYE BAKIN VE MORALİNİZİ BOZMAYIN...