18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İslamcı ‘Kurtlar Vadisi’ne yazacak

Ekmek Teknesi dizisini çok beğendiğini açıklayan ve dizide minik bir rol alan TBMM Başkanı Bülent Arınç, şimdi de dizi senaryosu yazmaya hazırlanıyor.

TBMM’nin açılış resepsiyonunda basın mensuplarıyla sohbet eden Arınç, ‘Bir tek dizi var, onu seyrediyorum ama eminim siz seyretmiyorsunuzdur’ dedi. Arınç, ısrar üzerine sevdiği dizinin, İslamcı kesimin ‘Kurtlar Vadisi’ olarak bilinen ‘Şubat Soğuğu’ olduğunu açıkladı.

ÖYLE ŞEYLER YAŞADIK Kİ

Samanyolu TV’de gösterilen ve 28 Şubat sürecini anlatan diziyi çok beğendiğini anlatan Arınç, ‘Sanki kendim oynuyor gibiyim’ dedi. Arınç, ‘Daha önce olduğu gibi bu dizide de rol alır mısınız?’ sorusuna ‘Rol almam ama senaryosuna katkı sağlayabilirim. Çünkü o dönemde öyle şeyler yaşadık ki; bunları senaryoya katarabilirim’ dedi.‘Şubat Soğuğu’ dizisinde, önemli kitaplara imza atan tarih öğretmeni Tahir Mutlu, Organize Suçlar’da komiser yardımcılığı yapan Tarık ve derin devlet içerisinde faaliyetlerde bulunan Cemiyet adlı grubun lideri olan M. Aziz adlı karakterlerin özelinde, 28 Şubat sonrasında Türkiye’de yaşanan olaylar ele alınıyor. Kenan Bal’ın canlandırdığı Tahir Mutlu karakterinin, Fethullah Gülen’in misyonunu yansıttığı iddia edilmişti.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 13:53:39
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 13:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?