18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İsrail istihbaratından iddia

İsrail ile Türkiye arasındaki büyükelçi krizinin ardından, İsrail tarafından konuyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. İsrail askeri istihbarat şefi General Amos Yadlin, gerginliğin, Ankara'nın Atatürk'ün laiklik ilkesinden uzaklaşması ve radikal İslama yakınlaşmasının bir sonucu olduğunu söyledi.


İsrail parlamentosu Knesset'in Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Yadlin, "Onlar Atatürk'ün laikliğinden uzaklaşmanın esaslı bir sürecini yaşıyorlar" dedi.

Yadlin ayrıca, "Hala ortak çıkar söz konusu, ancak geçmişteki gibi yakın ilişkiler yok" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz pazar günü Ankara'da temaslarda bulunan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, "İki ülke arasındaki anlaşmazlığın büyük bir kısmı çözüldü" açıklamasında bulunmuştu.

Türk elçinin zor anları

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Kurtlar Vadisi dizisinin bir bölümünden duyduğu rahatsızlığı 12 Ocak tarihinde Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a iletmiş, ancak bu görüşmeye İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon'un diplomatik nezaketsizliği damgasını vurmuştu. Ayalon, oturduğu koltuğu Türk elçinin koltuğundan yüksekte tutmuş ve bunu İbranice olarak basın mensuplarına söylemişti. Türkiye'nin resti üzerine Ayalon, Türk büyükelçiye resmi bir özür mektubu ulaştırmıştı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 11:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 78.175.29.xxx Tarih : 21.01.2010 10:42:47

biz de memleketin gidişatını beğenmiyoruz ama bize bu konuda akıl verecek en son insanlar israidir l yahudi şeriatının anayasa olarak kabul edildiği bir din devleti olarak kurulan israil önce kendisine bakmalıdır