20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İstanbul Fatih'te patlama

Fatih'te, bir çöp konteynırının yanında meydana gelen patlamada yaralanan 3 kişiden 2'sinin kimlikleri tespit edildi.


Fevzi Paşa Caddesi üzerinde meydana gelen ve parça tesirli ses bombasından kaynaklandığı tahmin edilen patlamada yaralanan 3 kişi çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralılardan 2'sinin kimlikleri tespit edildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Adar ile Mustafa Acu'nun tedavilerinin sürdüğü belirtilirken aynı olayda hafif şekilde yaralanan bir kişinin de Cerrahpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Yaralıları hastaneye aracıyla götürdüğünü ifade eden Murat Y., "Çok büyük bir gürültü oldu. Panik yaşandı. Ben patlamanın hemen ardından oradaki insanlara 'yaklaşmayın ikinci bir patlama olabilir' diye seslendim ve insanları olay yerinden uzaklaştırdım. Sonra yerdeki yaralıları kendi aracıma bindirerek hastaneye götürdüm. Durumları öyle ağır gözükmüyordu" dedi.


Olay yerinde başlatılan incelemeler sürerken elde edilen bazı materyaller incelenmek üzere kriminal polis laboratuarına götürüldü.
Yapılan ilk incelemelerde patlamanın parça tesirli ses bombasından kaynaklandığı ifade edildi. Olayın aydınlatılması için delillerin incelendiğini belirten yetkililer, sorumlularının yakalanması için soruşturmanın sürdürüldüğünü dile getirdi. Öte yandan İstanbul polisi kent genelinde benzer olaylara karşı güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 19:49:32
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 03:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selen sarıkaya IP: 78.177.175.xxx Tarih : 7.12.2008 19:26:09

ikinci patlama olabilirdi arkadaş iyike insanları ordan uzaklaştırmış