16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İstanbul Fransa gibi

Paris’in kenar mahallelerinde başlayan şiddet olaylarına benzer olaylar İstanbul’da yaşanıyor. Ard arda gelen maskeli saldırı haberleri Fransa banliyölerinde yaşanan olayları aratmıyor. 

Fransa’da 27 Ekim’de başlayan olaylarda 1295 araç yakılmış 50 den fazla bina kundaklanmıştı.

Dün gece Kadıköy'de ise park halindeki 2 otomobil, kimliği belirsiz kişilerce yakıldı.Ziverbey Mahallesi Bestekar Leyla Sokak üzerinde Hülya Çaylant'a ait 34 BD 1699 plakalı otomobil ile sahibi belirlenemeyen 34 AE 7297 plakalı otomobiller, kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. Vatandaşlar tarafından olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, her 2 otomobilde de büyük çapta maddi hasar oluştu.

Esenler'de ise Dün akşam Havaalanı Mahallesi Kırım Caddesi üzerindeki PTT şubesine, kar maskeli kişilerce molotofkokteyli atıldı.
PTT şubesinin camları kırılırken, molotofkokteylinin patlaması sonucu çıkan küçük çaplı yangın görevlilerce söndürüldü. 

5 mart gecesi bir molotoflu saldırı haberi de Sirkeci'den geldi, Sirkeci istikametinde ilerleyen banliyö treni, Cankurtan Tren İstasyonu'na yanaştığı sırada kar maskeli 2 kişi trene molotof kokteylli attı. Saldırganlar olayın ardından istasyondan kaçarak uzaklaştı. Molotofun atılması sonucu çıkan yangın, istasyondaki görevliler tarafından söndürüldü.
A.A İHA Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 10:42:53
Güncelleme :7 Mart 2007 Çarşamba 10:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?