28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İstanbul-Selanik Dostluk Treni kalıcı

Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek üzere geçen yıl seferlerine başlayan İstanbul-Selanik Dostluk Treni, iki ülke demiryollarının mutabakatıyla kalıcı olarak seferlerine devam edecek.

Türk ve Yunan demiryollarının genel müdürleri, Atina'da yaptıkları görüşmede, bir yıllığına iki kent arasında sefer yapması planlanan Dostluk Treninin seferlerinin kalıcı olması konusunda mutabakata varıldı.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Dostluk Treninin Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek üzere geçen yıl 8 Temmuzda İstanbul-Selanik arasında seferlerine başladığını anımsattı.

Dostluk Treninin bir yılı kapsayan seferleri konusunda varılan anlaşmanın süresinin dolmak üzere olduğunu, ancak konuyu geçtiğimiz günlerde Atina'da yapılan Güneydoğu Avrupa Demiryolları Birliği toplantısında Yunan Demiryolları Genel Müdürü ile görüştüklerini kaydeden Karaman, iki tarafın da bu trenin dostluğa katkısından memnun olduğunu gördüklerini belirtti. Karaman, görüşmede, trenin seferlerinin devamı konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Karaman, altyapı yetersizliği ve sınır kapılarındaki geçişlerin uzaması nedeniyle Dostluk Treninin Selanik-İstanbul arasını ancak 12 saatte alabildiğini, bu süreyi kısaltmayı hedeflediklerini belirtti.

İstanbul-Selanik hattında karşılıklı hizmet veren Dostluk Treni, TCDD'ye ait 7 adet TVS 2000 ve Yunan Demiryollarına ait 4 adet olmak üzere toplam 11 adet klimalı yataklı vagonla gerçekleştiriliyor. 140 yolcu kapasiteli Dostluk treni İstanbul ve Selanik'ten her gün karşılıklı olarak saat 20.00'de hareket ediyor.



aa
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 10:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?