18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İstanbul'a sis çöktü

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle bazı vapur seferleri yapılamıyor.
Alınan bilgiye göre, kenti gece saatlerinden itibaren etkisi altına alan yoğun sis, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Yetkililer, sis nedeniyle bazı vapur seferlerinin yapılamadığını, İstanbul Boğazı'nın da transit gemi geçişlerine kapatıldığını kaydettiler.

HAVA ULAŞIMI DA AKSIYOR

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Atatürk Havalimanı başta olmak üzere Sabiha Gökçen ve Çorlu havaalanlarındaki görüş mesafesinin, sis nedeniyle 200-250 metreye kadar düştüğünü bildirdiler. Yetkililer, sisin öğle saatlerinde dağılmasının beklendiğini kaydettiler.

Yoğun sis nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hat seferleri de gecikmeli olarak yapılabiliyor. İç hat uçuşlarında THY'nin İstanbul-Milas-Bodrum seferi 2 saat, Samsun ve İzmir seferleri 1'er saat, Antalya seferi 50 dakika ve Fly Havayolları'nın İstanbul-Trabzon seferi 3 saat gecikmeli yapılacak. Dış hat uçuşlarında ise yine THY'nin, İstanbul-Paris seferinde 2 saat, Münih uçuşunda ise 45 dakika rötar yaptığı öğrenildi.

Bu arada, Türk Hava Yolları'nın Bakü, Telaviv ve Ercan'dan İstanbul'a gelen uçakları, Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. Yine Cidde-İstanbul uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. 




.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 11:38:17
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 11:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?