28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İstanbul'da Nemrut operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Nemrut" adlı operasyonda 47 kişinin gözaltına alındığını, 3 uzun namlulu silah ile 35 tabanca ve 5 el bombası ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul'un çeşitli semtlerinde 32 ayrı noktada operasyonun gerçekleştirildiğini belirten Cerrah, bu operasyonda, uyuşturucu ticareti, cinayet, yaralama, adam kaldırma, gasp ve oto hırsızlığı ile çok sayıda sahte kimlik ve belge düzenlemek suçlarına karıştıkları belirlenen ve aralarında kamu görevlisinin de bulunduğu 47 kişinin yakalandığını bildirdi.

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen kişilerin İstanbul'un büyüklüğünden faydalanarak çeşitli suçlar işlediğini belirten Cerrah, "Mega şehir olan İstanbul'a göçün mutlaka engellenmesi gerekir. Bu konuda, bütün sivil toplum örgütlerinin, medyamızın, üniversitelerimizin çalışma yapması lazım. Bu çalışmalar yapılıp bize bildirildiğinde o zaman çalışmalarımız daha teknik olacaktır. Suçun önlenmesi için de yol gösterici olacaktır" dedi.
aa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 15:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?