19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İstanbul'da Papa protestosu

Papa 16'ncı Benedict'in İstanbul'daki temasları devam ederken, ziyareti protesto eden bir grup Beyazıt Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Papa'yı protesto eden çeşitli döviz ve pankartlar taşıyan Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup meydanda biraraya geldi.

Sık sık tekbir getiren grup, 'Ayasofya Türk'ündür, Türk'ün kalacak', 'Peygamber'e uzanan eller kırılsın' ve 'Papa şaşırma sabrımızı taşırma' şeklinde sloganlar attı.

Aralarında BBP İl Başkanı Bayram Karacan'ın bulunduğu grup, ezanın okunmasının ardından Beyazıt Camii'nde namaz kıldı.

Namazın ardından grup, daha sonra basın açıklaması yaptı. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, grup adına yaptığı açıklamada, Papa'nın ziyaretinin asıl nedeninin Fener Rum Patrikhanesi'nin 'ekümenik sıfatı kazanması önündeki önemli bir engelin ortadan kaldırıldığının dünya kamuoyuna duyurulması' olduğunu ileri sürdü.

Karacan, patrikhanenin dağıttığı basın akreditasyon kartlarına ekümenik sıfatını eklediğini söyleyerek, ''Cumhuriyet savcıları dava açmazlarsa yarın biz patrikhane hakkında dava açılması için avukatlarımız aracılığıyla dilekçe vereceğiz'' dedi.

Karacan, Papa 16. Benediktus'un bugün Ayasofya'yı ziyaret edeceğini anımsatarak, Papa'nın Ayasofya'ya girmesini istemediklerini ve bundan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Bayram Karacan, Ayasofya ziyareti sırasında Papa'ya ibadet veya dua etme izninin verilmemesi gerektiğini savunarak, bu ziyaretin sadece bir müze ziyareti olarak bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Bir gösteri de Unkapanı Köprüsü'nde

Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup da, Papa'nın ziyaretini toplandıkları Unkapanı Köprüsü'nde protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları ve Papa'yı protesto eden pankartlar taşıyan grup, polis kontrolü altında basın açıklaması yaptı.
aa
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 15:59:13
Güncelleme :30 Kasım 2006 Perşembe 16:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?