16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'İstanbul'daki kız çeteden olabilir'

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Trabzon Pelitli beldesindeki evinde yas var. 17 yaşındaki Ogün'ün annesi Havva Samast “Oğlum kullanıldı. Bu kesinlikle onun yapacağı bir iş değil” dedi. Yeni Şafak'a konuşan acılı anne, oğlunu televizyonda görünce babasından önce kendisinin teşhis ettiğini ve Emniyet'e gittiğini anlattı. Anne Samast, “Televizyonda gördüm. Çok üzüldüm öğrendiğimde. Hiç tereddüt etmedim ve hemen Alişan oğlumun işyerine gittim, onu da alıp Emniyet'e gittim, haber verdim. O arada Ahmet (Ogün'ün babası) köyden geliyordu. O da bizi aradı ve o da 'gidin' dedi. Zaten o da telefon etmiş” diye konuştu. 

SORUMLU YASİN HAYAL 

Ogün'ün Trabzon dışına da geçtiğimiz yaz aylarında bir defa çıktığını kaydeden anne, “15 gün Yalova'da kaldı Altınova'da. Amcasının oğlu da var bundan büyük o askerdeydi Ogün gittiğinde o yoktu orada. Gitti geldi, 15 gün” dedi. Tüm sorumluluğun internet kafe işletmecisi Yasin Hayal'de olduğunu ifade eden Havva Samast, “Bir buçuk aydır ona çok fazla takılıyordu. Her gece 3'te, 4'te, sabaha karşı geliyordu. Bir akşam gelmedi buraya. Gitti babası baktı. Bunun (Yasin'in) internetinde çekyatta yatıyor” dedi. Havva Samast, Yasin Hayal'in herşeyi bildiğini belirterek, “Eline tutturulmuş bu silah. Kimin tutturduğunu bilecek olan o internetçi” diye konuştu.

YAZILANLAR UYDURMA

Oğlunun odasının duvarına Atatürk'lü takvimi astığını belirten anne Samast, Ermeni oldukları iddialarını yalanladı. Anne Samast, “Nizam-ı alemciydi, namaz kıldı, ateş etti' diye söylüyorlar. Kılamaz ki. Hepsi uydurma. Bir tek dua, sure bilmez o. Bir gün oruç tutturamadım hayatında. Her anne gibi istedim dini bütün olsun diye ama, yapmazdı” dedi. Dink'in cenazesini görünce ağladığını söyleyen Anne Havva Samast, oğlunun cinayet işleyecek yapıda olmadığını belirterek“Oğlum, sana bu işi yaptıranları, seni yönetenleri açıkla” diye haykırdı.


İstanbul'daki kız çeteden olabilir

Ogün S. ile aynı apartmanda oturan enişte Faik Samast, evinin kapılarını TAKA'ya açtı. Ogün'ü çok yakından tanıdığını söyleyen Samast, olayın kilit noktasında Ogün'ün İstanbul'da görüştüğü bir kız olduğunu söyledi. Samast; “Çocuk gitti orada bir bayanla görüştü. Yanılmıyorsam o da o çetenin içinde olan birisidir, çocuğu kandırdılar” dedi. Ogün'ün futbol oynadığı Pelitlispor'dan ayrıldıktan sonra bunalıma girdiğini de anlatan Faik Samast, 'İstanbul'da iken esrar olayları duydum” dedi. Papaz ve Hrant Dink cinayetinin birbirleriyle ilişkili olduğunu da söyleyen Faik Samast, “Papaz olayı ile Ogün'ünki birbirine benzer; bunların arkasında olan bağlantıyı çözmeleri gerekir” dedi.
Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 06:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?