22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İstanbul'un göbeğinde kurtarma rezaleti

LEVENT'te meydana gelen trafik kazasının olduğu yerde kameraları karşısında görünce şov yapmaya çalışan genç, kurtarma çalışmaları sırasında itfaiye ve polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Kaza yapan otomobilin üzerine çıkan genç, tüm uyarılara rağmen inmedi, hatta otomobili sallayıp yaralıların acısını daha da arttırdı. İtfaiye ekiplerinin elinden demir kesme makasını da almaya çalışan gencin aksattığı çalışmalar yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. 

Çalışmalar sonunda araçtan sürücünün cesediyle biri ağır 3 yaralı çıkarıldı. Yardım etmeye çalıştığını zanneden kişinin bastığı bölümün altında çıkarılan ağır yaralı genç de hastanede hayatını kaybetti. 

Aşırı hızın neden olduğu öne sürülen kaza, dün saat 01.00 sıralarında Büyükdere Caddesi’nde meydana geldi. Beşiktaş’tan Sarıyer yönüne ilerleyen ve içinde 4 gencin bulunduğu lüks otomobil kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle aydınlatma direğinin otomobilin üzerine devrilmesi sonucu sürücü Semih Karaaslan ile arkadaşları Serbay Yıldız, Dora Durak ve Erdem Derince hurda yığını haline gelen otomobilin içinde sıkıştı.

KURTARMA REZALETİ YAŞANDI 

Otomobilde sıkışan gençleri kurtarmak için çevredekiler seferber oldu. Otomobilin penceresinden vücudunun yarısı dışarı sarkmış Erdem Derince, çekilerek dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Bu arada çevredekilerden biri “Bilinçsiz müdahale yapmayın'' diye bağırdı. Bunun üzerine kurtarma çalışmalarına ara verildi. Yaklaşık 5 dakika sonra gelen itfaiye ekipleri gençleri kurtarmaya çalışırken bu sırada ortaya çıkan bir kişi kameraları görünce şov yapmaya başladı. Bu kişi itfaiyeye ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı.

İTFAİYEYE TEPKİ GÖSTERDİ 

İtfaiyenin çalışmasını beğenmeyen bu kişi otomobilin üzerine çıktı. Bilinçsizce müdahale eden gencin, ağırlık yapması üzerine otomobilde sıkışan yaralı bağırmaya başladı. Çevredekilerin ve görevlilerin uyarılarına rağmen inmemekte ısrar eden genç, otomobilin tavanından tutup sallayınca yaralıların acıları daha da arttı. Bütün uyarılara rağmen uzun süre otomobilin üzerinden inmeyen genç, itfaiyenin elinden demir kesme makasını da almaya çalıştı. İtfaiyeye “düzgün çalışmıyorsunuz'' diyerek bağıran genç, otomobilin üzerine devrilen direğe de basarak ağırlık yapmayı sürdürdü.

POLİSLE TARTIŞTI 

Olay yerine gelen polisin müdahalesiyle otomobilin üzerinden indirilen genç, polise de ’adamlar öldü be’ diye bağırarak tepki gösterdi. Polisin, kurtarma ekiplerinin işlerini oldukça uzatan bu kişiyi olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra yaralılar otomobilden çıkarıldı. Daha sonra otomobilin ön kısmına yönelen itfaiye ekipleri, sözde kurtarma çalışması yaptığını zanneden gencin bastığı bölümün altından sürücü Semih Karaaslan cesedini çıkardı. Ağır yaralı Serbay Yıldız da sıkıştığı yerden çıkarılırken kurtarma çalışmalarını aksatan genç tekrar olay yerinde belirdi.

İTFAİYEYİ SUÇLADI 

İtfaiye ve sağlık ekipleri, adı öğrenilemeyen genci kurtarma çalışmalarını aksattığını belirterek olay yerinden uzaklaşmasını istedi. Ancak genç, küfür ederek itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren çalışma sonunda otomobilden çıkarılan gençlerden ağır yaralı Serbay Yıldız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazayı yaralı atlatan Dora Durak ile Sebat Erdem Derinde’nin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi. Bu arada görgü tanıkları otomobilin aşırı hız yaptığını öne sürdü.
Milliyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 12:28:58
Güncelleme :31 Mart 2007 Cumartesi 13:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?