22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İşte keyif çatan uyuşturucu baronu

Cumhuriyet tarihinin en büyük eroin operasyonundan sonra polis, yarım tondan fazla olan uyuşturucunun sahibinin Kadir Akkuş olduğu bilgisine ulaştı. Akkuş, güvenlik güçleri tarafından her yerde aranırken, eşi ve akrabaları 17 saat boyunca sorgulandı.

Edirne Kapıkule’de, Hollanda’ya ihraç edilen pizza kutularının içinde ele geçirilen 28 milyon dolarlık 565 kilo eroinle ilgili soruşturmayı Edirne Cumhuriyet Savcısı Kaan Yüksel yürütüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 zanlı, sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldılar.

AİLEYE TUTUKLAMA

Mahkeme şüphelilerden, uyuşturucu baronu Kadir Akkuş’un eşi Leyla Akkuş, kardeşi Mahmut Akkuş, eniştesi Mehmet Safer, TIR sürücüsü İsmail Bayram ve Adem Perçin’in tutuklanmasına karar verdi. Leyla Akkuş, ifadesinde uzun süreden beri eşini görmediğini ve onun İzmit’te yaşadığını söyledi. Lojistik şirketi bulunan Kadir Akkuş’un daha önce Hollanda’nın Lahey Kenti’ne 3 kez pizza kutusu gönderdiği ortaya çıktı. Soruşturmayı sürdüren ekipler, TIR’daki malların Lahey’de Resul Bildirici’ye ait Musan İmpeks’e 17 bin 400 Euro’ya fatura edildiğini belirledi. Bu nedenle Hollanda’da alıcı firma ile ilgili araştırma yapmak üzere İnterpol’den destek istendi. TIR’daki uyuşturucunun Baybaşin Ailesi’ne ait olup olmadığının da üzerinde duruluyor.

4 adrese gönderdi

Yapılan incelemelerde, Kadir Akkuş tarafından gönderilen preslenmiş 1105 paketin iç bölümlerinin falçata ile kesilip, sarı, kırmızı, mavi ve kahverengi bantlarla 4 ayrı gruba ayrıldığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, uyuşturucunun ayrı ayrı renklerde bantlanmasının 4 ayrı teslim noktası olduğunu gösterdiğini söylediler. Bu arada depoda bulunan bazı paketlerin üzerinde bulunan Ahmet Çelik ismi de savcılık tarafından araştırılıyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 01:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?