22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İşte o operasyon!

Genelkurmay Başkanlığı, PKK kamplarına yapılan hava saldırısının görüntülerini basına dağıttı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk savaş uçaklarının ve diğer unsurların terör örgütü PKK kamplarına yönelik yaptığı operasyonda, hedeflerin hepsine tam isabet kaydedildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan sınır ötesi operasyona ilişkin ikinci açıklamada, Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesindeki PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 16 Aralık 2007 tarihinde saat 01.00'den itibaren icra edilen hava harekatı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile vurulduğunun kamuoyuna açıklandığı hatırlatıldı.

"Başarıyla tamamlanan harekat sonucu hedeflerde meydana gelen hasar ve zayiatın tespiti çalışmaları devam etmektedir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk değerlendirmelere göre, planlanmış olan hedeflerin hepsine tam isabet kaydedilmiştir. Söz konusu hedeflerin tümü son derece titiz ve ayrıntılı bir analiz sonucu belirlenmiş ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmişlerdir. Gösterilen bu duyarlılığa rağmen, bazı mihraklar tarafından sivil hedeflere ateş edildiği şeklinde saptırılmış beyanat verildiği ve yayınlar yapıldığı görülmektedir. PKK terör örgütüne hizmet eden söz konusu
beyanat ve yayınların arkasındaki gerçek nedenler tarafımızdan bilinmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı, operasyona ilişkin uçaktan çekilen görüntüleri basına dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?