19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İşte Talabani'ye cevapları

PKK MEYDAN OKUDU

PKK lideri Karayılan, Talabani’nin silah bırakma ya da Kuzey Irak’ı terk etme çağrısına “Bizi buradaki dağlardan kimse atamaz” diye cevap verdi

Terör örgütü PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan, kendilerine yönelik olarak silah bırakma ya da Irak topraklarını terk etme çağrısı yapan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye meydan okuyarak kimsenin kendilerini Kuzey Irak’tan atamayacağını söyledi.
AFP’nin haberine göre bir grup gazeteciye konuşan Karayılan, Talabani’nin geçen salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarla “Türk generallerini memnun etmeyi amaçladığını” belirtti. Karayılan, bu davranışının ardından Irak Cumhurbaşkanı’na Kürt problemini çözebileceğine dair duydukları güveni kaybettiğini vurguladı.
Kürtlerin “komşu ülkelerden gelen baskılardan” etkilenmemesi ve kendi aralarında uzlaşması gerektiğini belirten Karayılan, “Kimse bizi bu dağlardaki sığınaklarımızdan atamaz. Bu günlerde süren çatışmalar da bunun bir kanıtı” dedi.
Ankara’nın, PKK’ya karşı 90 bin Kürdü silahlandırırken kendilerinden silahlarını bırakmasını istemesinin tuhaf olduğunu söyleyen Karayılan “Silahlarımızı bırakmamız bir önkoşul olarak bize dayatılırsa diyalog tekliflerini hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.


Roj TV’ye mali polis incelemesi
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan yayın yapan PKK’nın yayın organı Roj TV’nin hesapları Danimarka mali polisi tarafından incelemeye alındı.
Kopenhag Emniyet Müdürlüğü savcısı Dorit Borgaard, Berlingske Tidende gazetesine yaptığı açıklamada, “Roj TV davasını tüm detaylarıyla araştırdıklarını ve bu konuda mali polisin de devreye girdiğini” belirtti. Roj TV hakkındaki son gelişmeler Danimarka’da, Başbakan Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği adaylığı ve Türkiye’nin bu konudaki olası bir vetosuyla ilişkilendiriliyor.
 


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 23:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.252.xxx Tarih : 1.04.2009 01:14:30

karadan yardım desteği olmassa dağda yaşayamazlar orada olmalarının tek sebebi talabaniden aldıkları erzak ve mühimmat  eğer oda kesilirse açından dağda ölürler pkk bitmiştir