22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İstek parçada teröriste mesaj var

Devletin zirvesinin Denizkurdu 2007 tatbikatı için İzmir'de bulunduğu sırada sansasyonel bir eylem yapmayı planlayan ancak son anda Siirt'e giderek güvenlik güçlerine teslim olan canlı bomba Hüseyin Oğuz (28), Ankara Anafartalar Çarşısı'ndaki intihar saldırısı görüntülerinden etkilendiği için vazgeçtiğini söyledi.


Oğuz hakkında, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Oğuz, itiraflarında örgüt üyelerinin radyodan şarkılarla talimat aldığını söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanığın İzmir'de 8 yıl önce pazarcılık yaptığı, bir kızla duygusal ilişki yaşadığı, ancak işsiz olduğu için evlilik talebine kızın ailesinin olumsuz yanıt vermesi üzerine PKK'ya katılmaya karar verdiği, İran ve Irak'taki kamplarda bomba eğitimi aldıktan sonra bir grupla Diyarbakır kırsalına, buradan da eylem amacıyla İzmir'e gönderildiği ifade edildi.

Önemli itiraflarda bulundu
Güvenlik güçlerine önemli itiraflarda bulunan Oğuz, Dicle ilçesi kırsalında faaliyet gösteren 7 kişilik grupta yer aldığını, grup liderinin Murat kod adlı bir Kırgız olduğunu söyledi.

Eylem keşfi yaptık
Örgütün Ege'de açılım yapmak için kendisini görevlendirdiğini söyleyen Oğuz, eylemlerde kullanacakları patlayıcıları Harun kod adlı arkadaşıyla İzmir'e götürüp toprağa gömdüklerini, LPG depolarına yönelik eylem keşfi yaptıklarını, Ankara'daki görüntüleri görünce eylemden vazgeçtiğini, bunun üzerine Harun'un da vazgeçtiğini anlattı.
Teslim olmaya karar verince İzmir'deki ailesiyle görüşerek onların da iknası sonucu Siirt'e gidip teslim olduğunu belirten Oğuz, bizzat katıldığı değişik eylemlerde aralarında Yarbay Alim Yılmaz'ın da bulunduğu 5 askerin şehit olduğunu itiraf etti.

'Kaçmak isteyenler var'
Oğuz, örgütün üst düzey yöneticilerinin refah içinde yaşadıklarını, kaçmak isteyen çok sayıda kişinin bulunduğunu belirtti. Oğuz, Kandil'den yayın yapan Mezopotamya adlı radyonun örgüt üyelerine şifreli talimat verdiğini sözlerine ekledi. Oğuz, belirlenen bir şarkı istek olarak çalındığında, "Bu, eylem yapın ya da kendinizi sağlama alın anlamına geliyor" diye konuştu.

vatan
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 19:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu IP: 88.240.222.xxx Tarih : 15.06.2007 20:51:18
bende bir kürt çocuğuyum ama insanların birbirini öldürmesine ve teröre karşıyım.. aynı toprakları paylaşan aynı ülkede yaşayan yani kardeş denebilecek düzeyde olan insanların birbirini öldürmesine karşıyım... amaç yok gerek yok neden yok.. neden canlar alınıyor neden analar ağlıyor..