19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İstifa konusu özel hayatla ilgili

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen'in istifası konusunda yapılan açıklamada, "Anılan Emekli General, muhtelif komutanlık kademelerine ulaşan ihbar belgelerinin incelenmesi sonucu, iddiaların ciddiyetinin kendisine sorulması üzerine kendi öz iradesiyle istifa yolunu seçmiştir. Konu tamamen kişinin özel hayatı ile ilgilidir ve özel hayatın masuniyeti vardır. Dolayısıyla bir açıklama yapmak veya yapmamak kişinin kendisinin takdirine bağlıdır" denildi.

Açıklamada, basın ve yayın organlarında bir tümgeneralin (Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen) istifasına dair, kimlikleri açıklanmayan kişilere istinaden yanıltıcı, kurumları ve şahısları suçlayıcı haber ve yorumlar yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Anılan Emekli General, muhtelif komutanlık kademelerine ulaşan ihbar belgelerinin incelenmesi sonucu, iddiaların ciddiyetinin kendisine sorulması üzerine kendi öz iradesiyle istifa yolunu seçmiştir.

Konu tamamen kişinin özel hayatı ile ilgilidir ve özel hayatın masuniyeti vardır. Dolayısıyla bir açıklama yapmak veya yapmamak kişinin kendisinin takdirine bağlıdır.

Genelkurmay Başkanlığı teknik dinleme yapmaya yetkili olmadığı gibi, böyle bir imkan ve kabiliyete de sahip değildir. Bu konudaki bilgisizce suçlamalar iddia sahiplerine ağır sorumluluk yüklemektedir.

Basınımızın kişi ve kurumların masuniyetini korumada gösterdiği duyarlılığı bütün mensuplarına yaymasını dileriz."



aa
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 13:17:23
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 13:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?