28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İtalya Cumhurbaşkanı: Büyük üzüntü duydum

Trabzon`daki Sancta Maria Kilisesi`nde Papaz Andrea Santaro`nun silahlı saldırıyla öldürülmesinin ardından, Santaro`nun ailesine ve Katolik Kilisesi`ne taziye mesajı gönderilmeye devam ediyor. İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi olaydan ``büyük üzüntü duyduğunu`` açıkladı.

Başbakan Berlusconi`nin liderliğini yapmakta olduğu Forza İtalya Partisi`nin Genel Koordinatörü Sandro Bondi de Trabzon`daki cinayeti, ``vahim bir hadise`` olarak tanımladı. Bondi, Papaz Santaro`nun ailesine gönderdiği taziye mesajında, ``Bu vahim hadise, dinsel köktendinciliğin başlattığı yangının tüm dünyayı kuşatma tehlikesi üzerinde düşünmemizi zorunlu kılmaktadır`` dedi.

Merkez-sol muhalefetteki partileri bünyesinde barındıran Zeytin Ağacı İttifakı`nın lideri ve Avrupa Komisyonu Eski Başkanı Romano Prodi de rahip Andrea Santaro`nun öldürülmesi nedeniyle, derin bir teessür ve kaygı içerisinde olduğunu söyledi.

Hıristiyan Demokratlar ve Merkez Demokratlar Partisi Genel Sekreteri Lorenzo Cesa ise mesajında cinayeti kınadı.

Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne karşı çıkan Kuzey Birliği Partisi (KBP) ise Trabzon`daki cinayeti Türkiye karşıtlığını dile getirme vesilesi olarak kullandı. KBP`li Senatör Piergiorgio Stiffoni, ``Türkiye`nin AB kapısından içeri girebilmek için elindeki bileti bu ise, ılımlı ve reformcu İslam konusunda da zerre kadar müsterih olmamız mümkün değildir`` dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 23:29:23
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 23:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?