15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İzmir bombacısı yakalandı

12 Mayıs 2007 tarihinde, İzmir'in Bornova ilçesinde pazar yerinde bisiklet üzerine bırakılan bombanın patlaması sonucu 1 kişinin ölümü, 17 kişinin de yaralanmasına sebep olan 5 kişi gözaltına alındı. 

Pazar yerinde bombanın patlamasının ardından geniş çaplı araştırma yapan MİT, İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bombayı koyan kişinin PKK/KONGRA-GEL üyesi Ö.Y. olduğunu tespit etti. Ö.Y.'nin Eskiizmir semtinde bir hücre evinde gizlendiğini tespit eden ekipler iki gün önce hücre evine baskın düzenledi. Ö.Y (21) baskında gözaltına alındı. Bombacı Ö.Y.'nin ifadeleri doğrultusunda 4 kişi daha yakalandı. 

PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ 

Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramada, televizyon sehpası arkasında 2 kilogram A-4 patlayıcı, el yapımı plastik patlayıcı, 3 adet elektrikli fünye, 1 tabanca, 2 av tüfeği ile bomba yapımını anlatan bir kitap ele geçirildi. 

Tekstil atölyesinde çalıştığı öğrenilen bombacı Ö.Y.'nin üzerinde siyasi ve ekonomik ağırlığı bulunan iki yerin krokisi bulundu. Bornova'da meydana gelen patlamayı kendisinin gerçekleştirmediğini söyleyen Ö.Y., sadece bomba merakı bulunduğunu ve bombalama yapmadığını söyledi. Lise terk olan ve 8 ay önce örgüte giren Ö.Y.'nin İran'da 6 ay bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı. Polis yetkilileri, pazar yerine konulan bombanın Ö.Y. tarafından konulduğunu tespit etti. Patlamadan 3 saat önce Ö.Y.'nin bisikleti kontrol ettiği ve ağaçların arasında 15 dakika gizlendiği tespit edildi. İfadesi alınan 5 kişi,"örgüt üyesi olmak ve bombalı eylemlerde bulunmak" suçlarından adliyeye sevk edilecek.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 10:35:15
Güncelleme :4 Haziran 2007 Pazartesi 13:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?