22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İzmir'de Arka Sokaklar operasyonu

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde evlerinin önünde gençlere esrar maddesi satarak geçimini sağlayan 6'sı kadın 13 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Bürosu ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Karşıyaka'da çoğunluğu Romanlar'ın yaşadığı 6316/7 ve 6316/4 Sokak'ta uyuşturucu madde satıldığını tespit etti. Hakim kararıyla 15 gün boyunca iki sokağı takibe alan ekipler, uyuşturucu satışının "Ana" lakaplı G.E. (60) ile oğulları, gelini ve akrabaları tarafından yapıldığını belirledi. Şahısların uyuşturucu maddeleri çöplük içerisine saklamaları ve müşteri geldiğinde çıkartarak satmaları polis kamerası tarafından da görüntülendi. Esrar satışını görüntüleyen ekipler, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Sokağa gelen müşterilere sardıkları esrarlı sigarayı ikram eden satıcıların, esrarın kalitesini kontrol ettirdikten sonra sattıkları belirtildi. 

Yapılan çalışmaların ardından polisin "Arka Sokaklar" adını verdiği operasyonla "Ana" lakaplı G.E., çocukları F.E., T.E., gelini G.E., akrabaları A.E., N.E., Z.E., İ..E., E.Y., E.T., M.Y., C.S. ve 17 yaşındaki Y.Ö. gözaltına alındı.Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramada 200 adet meşe tabir edilen esrar maddesi, 3 adet ruhsatsız tüfek ve uyuşturucu maddesinden elde edilen 635 YTL para ele geçirildi. 

Şahıslar polise direnince polis silahla havaya ateş etti. Kısa bir gerginliğin ardından gözaltına alınan şahıslar emniyete götürüldü. Uyuşturucu satmak ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olduğu belirlenen 13 kişi, ifadeleri alındıktan sonra "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 14:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?