15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İzmir'de belediye araç sayımı yapacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin 2025 yılına kadarki ulaşım sorunlarını belirlemek amacıyla ulaşım ana planı hazırlamak için çalışma başlattıklarını belirterek, bu kapsamda 2 yıllık bir çalışma sürecini önlerine koyduklarını söyledi. Kocaoğlu, ilk altı aylık dilimde karayolu alt yapı envanteri çıkaracaklarını belirterek, “Gerekli olan yerlerde kavşak araç sayımları” yapacaklarını kaydetti.

Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, “İzmir ulaşım anlamında tarihinin en büyük atılımı içinde. Bir yandan metro ağını genişletecek çalışmaları, bir yandan kentin iki yakasını birleştirecek Hafif Raylı Sistem Projesi’ni yürütüyoruz” dedi. Kocaoğlu, trafikte sorunları çözmek için bir yol haritasına ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Hazırladığımız İzmir Ulaşım Ana Planı bu yol haritamız olacak. Böylece İzmir’in 2025 yılına kadarki ulaşım hedeflerini ve ihtiyaçlarını belirlemiş olacağız” diye konuştu.

Kocaoğlu, yapılacak çalışmaların temel ilkeleri ve teknik ayrıntılarını belirlemek için iki yıllık bir program oluşturulacağını dile getirdi. Kocağolu, “Şu anda çalışma, ulaşım ve trafik sistemleriyle ilgili araştırma, değerlendirme, bilgi-veri düzeni kurma ve mevcut verilerin toplanması aşamasında” dedi. Kocaoğlu, planlama kapsamında ilk 6 ayda yapılacakları, “Karayolu trafik sayımları, Gereken ayrıntıda ve kapsamda araç grupları ve doluluklar itibarı ile taşıt kesit, kordon ve perde hattı sayımları ile Gerekli olan yerlerde kavşak araç sayımları” yapacaklarını ve aynı kapsamda karayolu altyapı envanteri, hane halkı ulaşım anketleri, yaya anketleri de yapacaklarını söyledi.



Anka
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 12:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?