16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İzmir'de sahtecilik operasyonu

İZMİR'de sahte noter belgesi, vergi levhası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası sicil kaydı, Ticaret Sicil Gazetesi, üniversite ve lise diplomaları, öğrenci kimlik kartları, tapu ve araç tescil belgesi ile banka hesap cüzdanı yaptıkları ileri sürülen 6 zanlı yakalandı.

Sahte belge ve pasaportlarla normal yollardan gittikleri Avrupa ülkelerinde kaçak durumuna düşen binlerce kişinin isminin konsolosluklara bildirildiği ve bu kişilerin yakalanması için polisin harekete geçtiği belirtildi.

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir suç örgütünün sahte belgelerle pasaport düzenlediğini, konsolosluklardan vizeleri alınan bu pasaportlarla bazı kişilerin yurt dışına çıkış yaptığı bilgisini aldı. Araştırma başlatan ekipler, yaklaşık 5 ay süren takip ardından şebeke elamanlarını, kullandıkları adresleri ve bağlantı kurdukları kişileri belirledikten sonra operasyona başladı.

‘Dönüş' ismi verilen operasyonda sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından poliste kaydı bulunan şebekenin ele başı olduğu öne sürülen İbrahim Akbulut'un sahibi olduğu lüks villada, Kahraman Harmancı, Hüseyin Demirtaş ve Osman Dilber ile şebekeden sahte pasaport alan Yusuf Karabulut ile Bekir Demirtaş'ı Adnan Menderes Havalimanı'ndaki operasyonda yakalandı.

Gözaltındaki zanlıların evlerinde ve şebeke liderinin bir bölümünü imalathaneye çevirdiği villara yapılan aramalarda, 6 bin 200 Euro, bilgisayar yazıcıları, 37 kişiye ait pasaport, çeşitli kurumlara ait mühür örnekleri, sahte noter belgeleri, damga pulları, ticaret odası sicil kayıt suretleri, imza örnekleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası üye kayıt belgeleri, bu odaya ait çeşitli belgeler, bahka hesap cüzdanarı, öğrenci belgeleri, lise ve üniversite diplomaları ile çok sayıda sahte belge ve sahtecilikte kullanılan malzeme ele geçirildi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

BİNLERCE KİŞİ KAÇAK DURUMUNDA

Şebeke üyelerinin sahte belge ve pasaportlarla normal yollardan çıkışını yaptırdığı kişiler, Avrupa ülkelerinde kaçak durumuna düştü. Polisin sayıları binleri bulan kişinin isminin konsolosluklara bildirildiği ve bu kişilerin yakalanması için avrupa polisin harekete geçtiği belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 17:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?