28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İzmir'de 'süpürge' operasyonu

İzmir'in Karataş ve tarihi Asansör semtlerindeki metruk evlerde yapılan aramada,Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan aranan 1 kişi yakalandı. Ruhsatsız olarak hurda deposu çalıştıran 2 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.

Konak İlçe, Asayiş Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları başvuru ve mahkemeden aldıkları “arama izni” doğrultusunda, Karataş ve tarihi Asansör semtlerinin çevresindeki metruk binaları aradı.

“Süpürge” adı verilen ve 100 polisin yanı sıra Konak Belediyesi'ne bağlı 30 zabıtanın katıldığı operasyonda, daha önceden tespit edilen 29 metruk bina, depo ve evde arama yapıldı.

Aramalarda, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan mahkemece aranan Y.G'nin yakalandığı, ruhsatsız olarak 3 ayrı hurda deposunu çalıştıran H.A. ve V.U. hakkında işlem yapıldığı ve bazı malzemelerinin zabıta görevlilerine teslim edildiği, “bimekan” olarak adlandırılan ve metruk binalar ile başkalarına ait binaları işgal eden 20'yi aşkın kişinin de bölgeden uzaklaştırılarak binaların kilitlendiği ve sahiplerine teslim edildiği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine yapılan inceleme sonucu, bölgedeki binaların hırsızlar tarafından depo olarak kullanıldığı, bazı kişilerin bu binalarda esrar içtiği ve suça meyilli davranış gösterdiği, buralarda sokakta yaşayan kişilerin barındığını ve çevre sakinlerine rahatsızlık verdiği bilgisine ulaşılması üzerine operasyonun gerçekleştirildiğini bildirdiler.

Bölgenin olumsuzluklardan arındırılarak tarihi dokusuna uygun bir hale getirildiğini belirten yetkililer, diğer semtlerde de benzer uygulamaları sürdüreceklerini söylediler
a.a
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 10:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?