16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Jandarmadan polise uyarı

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan polise üst üste canlı bomba uyarısı yapıldı. Jandarma tarafından polise verilen bilgide İzmir Bornova'daki iki teröristin eylem için talimat bekledikleri ve hedeflerinin Ankara olduğu bildirildi.



İstihbarat kaynakları da Jandarma'dan üst üste yapılan canlı bomba istihbaratlarını dikkat çekici bularak,"PKK'nın faaliyetleri eskiden gizlenirdi. Turizm gelirleri etkilenmesin diye bombalı saldırılar tüp patlaması diye geçiştirilirdi. Şimdi Genelkurmay, internet sitesinden taciz ateşlerini bile kamuoyuna duyurmaya başladı." yorumunu yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne önceki gün yapılan çok gizli uyarıda PKK/Kongra-Gel terör örgütü militanları Mustafa Pehlivan sahte kimlikli Sahan Hizan kod adlı Akif Özdemir ile Orhan Basutçu adlı teröristlerin bir hafta önce İzmir Bornova'ya geldiklerine dikkat çekiliyor. Teröristlerin halen bu bölgede eylem için talimat beklediği belirtiliyor. Raporda teröristlerin yanlarında A-4 plastik patlayıcı madde bulundurdukları da yer alıyor. Jandarma istihbarat raporunda teröristlerden Akif Özdemir'in 11-12 Haziran 2007 tarihinde ulusal ve görsel basında çıkan 4 kişilik canlı bomba ekibinden olduğu bilgisi de bulunuyor.

Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nın yazısı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ankara Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Tüm birimlerin istihbarata ağırlık vermesi istendi. Ankara Emniyeti, birimleri uyarırken, "Jandarma Genel Komutanlığı'ndan alınan yazıda" ibaresine yer verdi. Uyarının ardından, kamu binaları, yüksek yargı organlarının binaları, polis ve asker noktaları, kalabalık alışveriş merkezlerindeki güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

Jandarma, kısa bir süre önce de PKK'nın yeni bir eylem planladığı yönünde polise bilgi vermiş, canlı bomba Güven Akkuş ile aynı grupta yer alan 'Aziz', 'Zeynel' ve 'Selim' kod adlı intihar eylemcilerinin eylem yapmak için Ankara'da bulunduğunu bildirmişti.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 15:51:03
Güncelleme :18 Haziran 2007 Pazartesi 15:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 88.232.193.xxx Tarih : 18.06.2007 22:04:13
GÜVENLİK BİRİMLERİMİZ ÇOK AHENKLİ BİRLİKTELİK İÇİNDE ÇALIŞIYOR.JANDARMA KOMUTANLIĞI CANLI BOMBA İHBARINI EMNİYETE BİLDİRİYOR.ÇOK GÜZEL.AHHH ŞU SİYASİLERİN HIRSI OLMASA BİRDE.DAHA İYİ OLACAK AMA.BAZAN BÖYLE KRİZLERİ TUTUYOR SİYASİLERİN.