30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Jandarmayı görünce şok oldu

Matkap operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zakir Selvi, kaldığı lüks villada jandarmayı karşısında görünce şaşkınlığa uğradı

'Matkap' operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan savcının itirazıyla yeniden gözaltına alınan Zakir Selvi'nin jandarmadaki sorgusu sürüyor. Jandarmayı karşısında görünce şaşkınlığa uğrayan Selvi'nin gözaltına alındığı operasyon, jandarma kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Bazı vatandaşlardan yüklü miktarda alacakları olduğunu iddia ederek gayrimenkullerine baskı ve tehditle el koymaya çalışmak, bazı lüks otomobil satan galericilerin alacağını tahsil etmek ve yurt dışı bağlantılı olarak otomobil kaçakçılığı yapmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyon başlatan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonların Sarıyer ayağında, lüks bir siteye baskın yapıldı. Site içerisindeki bir daireye düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan ve savcının itirazıyla hakkında tutuklama emri çıkartılan Zakir Selvi yakalandı.

“Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olduğu iddia edilen Selvi'nin, bir süre önce adını Bedirhan E. olarak değiştirdiği belirlendi. Operasyonda Selvi'nin sevgilisi olduğu belirtilen D.Y.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. Sarıyer'deki lüks daireye düzenlediği operasyon saniye saniye kaydedildi. Operasyonla birlikte büyük bir şaşkınlık yaşayan Selvi, jandarma görevlileri tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 03:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?