19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

K. Irak'ta 4 kampa operasyon!

Genelkurmay Başkanlığı, hava ve kara birliklerinin Irak'ın kuzeyindeki PKK KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflere düzenlediği operasyonlarda terör örgütüne ait 73 barınak, 14 mağara, 8 uçaksavar mevzii, 7 haberleşme noktası ve 9 malzeme stok yerinin tahrip edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan basın açıklamasında, Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları ve karada konuşlu ateş destek unsurları tarafından, 25-26 Nisan 2008 tarihinde ateş altına alındığı belirtildi.

Gece ve gündüz devam eden harekât esnasında, en gelişmiş teknik vasıtalarla tespit edilen ve sadece terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan hedeflerin tam isabetle vurulduğunu kaydeden Genelkurmay Başkanlığı, harekata 43 uçağın katıldığını duyurdu. Açıklamada, “Bu kapsamda 43 uçağın iştirak ettiği harekatta, terör örgütüne ait 73 barınak, 14 mağara, 8 uçaksavar mevzii, 7 haberleşme noktası ve 9 malzeme stok yeri kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiş ve bu tesislerde Türkiye'ye karşı eylem hazırlığında bulundukları değerlendirilen çok sayıdaki terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

Harekatta sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün hedef alındığını, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyetin gösterildiğini vurgulayan Genelkurmay Başkanlığı, terörist kayıplarının tespiti konusundaki çalışmaların çeşitli vasıtalarla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, “Terörle mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar, askerî ihtiyacın gereklerine göre yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam edecektir” denildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:12:22
Güncelleme :29 Nisan 2008 Salı 17:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞEGÜL ARAZ IP: 88.226.149.xxx Tarih : 29.04.2008 17:18:24

ASLANLAR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN DUALARIMIZ HER ZAMAN SİZLERLE BERABER ŞU ŞEREFSİZ SOYSUZ KÖPEK PKK KÖKÜNÜ KAZITIN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...