22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

K.Irak konusunda her şeyi göze aldık

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, hükümet ile asker arasında kopukluk olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Terör ve güvenlik konularında çok sıkı ve sürekli istişare halindeyiz." dedi.


Hürriyet Gazetesi'nden Fatih Çekirge'nin sorularını cevaplayan Bakan Gül, "Irak, terör ve güvenlik konularında çok sıkı ve sürekli istişare halindeyiz. Birlikte her türlü senaryoya göre plan yaptık. Tarihî sorumluluğumuz var. Bu nedenle yapılan planlar doğrultusunda nasıl hareket edileceği zaten belirlenmiştir. Bu konuda bir talep olursa elbette genel kararlar doğrultusunda hazırız." dedi.

K. Irak'ta Türk askerlerine silah çekilmesinin ardından Genelkurmay'a yaptığı ziyaretin randevu kayıtlarına bile geçmediğini dile getiren Gül, "Çok gizli bir şekilde Sayın Başbakan'ımızın bilgisi dahilinde Genelkurmay'a gittim. Çünkü aldığımız haber yüreğimizi ağzımıza getirmişti. Karargâhta her türlü senaryoyu konuştuk. Daha önce aldığımız kararları gözden geçirdik." diye konuştu. Abdullah Gül, 'Peşmergeler askerimize kimlik sormuştu. Bir daha böyle bir şey olursa ne olur?' sorusunu ise, "Genelkurmay Başkanı, 'Misliyle en üst düzeyde cevap verilecek' dedi. Bu sözün arkasında yapılmış planlar, alınmış kararlar ve hükümetin imzası vardır. Genelkurmay Başkanı'mızın tepkisinin altı çok sağlamdır. Umarım ki bu açıklama, gerekli yerler tarafından mesaj olarak alınmıştır." şeklinde cevaplandırdı.

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 05:00:49
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 05:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmetgunes IP: 88.229.40.xxx Tarih : 12.06.2007 07:50:08
arkadaşım millet bas bas bağırdıktan sonra o kadar şehit verildikten sonra mı her şeyi göze aldınız size yazıklar olsun orda her gün şehit veriyoruz başbakan açılış yapsın şunu yaptık bunu ypatık diyor ne yaptı o kadar şehit veriyoruz o analardan nasıl helalik isteyecek mahşer gününde .....yazıkk