15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaçak firarilerden ikisi yakalandı

Çerkezköy Kapalı Cezaevi’nden firar eden 6 tutukludan 2’si, saklandıkları eve düzenlenen operasyonda televizyon seyrederken yakalandı. Bir firari de kendiliğinden teslim oldu.

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy Kapalı Cezaevi’nden 20 Haziran Çarşamba gecesi firar eden 6 mahkûmdan 2’si ele geçti. Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir’in, Demirkıran’ın annesinin evinde saklandığını belirleyen jandarma ve polis ekipleri, ortak operasyon düzenledi.

Demirkıran ve Aydemir, oturma odasında televizyon izlerken yakalandı. Ev ve etrafında yapılan aramada da, bir çantada 9 mm. çapında 9 mermi ile firarilerin kaçış sırasında infaz koruma memurunu rehin aldıkları tahmin edilen bıçak bulundu.

Firardan sonra geceyi ormanda geçirdiklerini söyleyen Demirkıran ve Aydemir, daha sonra diğer firariler Ceylan Koyuncu, Yusuf Aslan, Yıldıray Yörük ve Mustafa Çayır’dan ayrıldıklarını anlattılar.

Kalan 4 firariden ’hırsızlık’ suçundan tutuklu Ceyhan Koyuncu da, dün İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek teslim oldu. Jandarma ve polis ekipleri, firari 3 zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Firarilerden Hüseyin Demirkıran ve Hakan Aydemir, nefes kesen bir operasyonla yakalandılar. Ceylan Koyuncu ise dün jandarmaya giderek teslim oldu.

Hürriyet / DHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 07:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?