22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaçak pakette yazım yanlışı

Kuzey Irak ve Suriye'den getirilen kaçak sigaraların kutulanarak piyasaya sürüldüğü 3 matbaaya düzenlenen "Kapan" isimli operasyonda 150 bin YTL'lik kaçak sigara ele geçirildi. 21 kişi gözaltına alındı.


Kaçakçıların sigaraları gerçek satış fiyatından piyasaya sürmek için İstanbul'da paketledikleri belirtildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'den paketlenmeden sokulan sigaraların İstanbul'da bir matbaada hazırlanan kutulara konularak piyasaya sürüldüğü bilgisini aldı.


Bir ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Celal Delibaş'ın yönettiği şebekeye ulaşıldı.

Kadın kaçakçı aranıyor
Paketlenmemiş sigaraları kadın kaçakçı L.P., Kuzey Irak ve Suriye'den Hatay'a, buradan da İstanbul'a gönderiyordu. Polis, Delibaş'ın bağlantılı olduğu kişilerin belirlenmesiyle İstanbul'da 9 ilçede 19 adrese eşzamanlı olarak "Kapan" adı verilen operasyon düzenledi. Aramalarda 3 matbaa makinesi, 353 bin 714 adet sigara kutusu, 2 bin 725 ait içki bandrolü, kalıplar, 336 karton sigara, 755 şişe içki, 500 adet puro, 6 bin 904 uyarı etiketi, 530 adet sigara jelatini ve 1 adet tabanca ele geçirildi. Polisin el koyduğu sigaraların 150 bin YTL değerinde olduğu belirtildi.
Gözaltındaki 6 kişi önceki gün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, Emniyet'te sorguları tamamlanan 15 kişi de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Hatay'dan sigaraları gönderen kadın kaçakçı L.P.'nin de arandığı bildirildi.


Yanlış yazdılar
Kaçakçıların yurtdışında paketlenerek Türkiye'ye getirilen sigaraların yakalanma riskini azaltmak ve sigaraları gerçek satış fiyatından piyasaya sürmek için bu yönteme başvurdukları belirtildi. Sigara paketleri üzerinde yer alan uyarı yazılarının bazılarının yanlış yazıldığı görüldü.
Bir yazıda "akciğer" kelimesinin "akçiğer" yazılması dikkat çekti.

Milliyt
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 06:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
coskunkaya IP: 212.174.88.xxx Tarih : 16.11.2007 14:40:06

sigara kaçakçılığı yapana kadar adam gibi okuma yazma öğrensenize