16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kaçak şekerden PKK pay alıyor

Türkiye'ye kaçak olarak giren şekerden başta PKK olmak üzere yasa dışı örgütlerin pay aldıklarını iddia eden Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, örgütlerin kaçak şekerden elde ettikleri parayla silah alıp Türkiye'ye saldırdıklarını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın bu avantayı sadece şekerden değil, kaçak yollardan ülkeye giren diğer unsurlardan da aldıklarını söyleyen Mahmut Demir, "Türkiye'ye yılda 1 milyon ton kaçak şeker giriyor. 

Ekonomik değeri 1 milyar 500 milyon dolar. Türkiye'nin bu parası yasal olmayan yönden yurtdışına çıkıyor. Suriye, İran, Irak, Yunanistan ve Gürcistan gibi ülkeler üzerinden giriyor bu şeker Türkiye'ye. Bu şekerin geldiği yollar üzerinde ve o ülkelerin içerisinde yasadışı örgütler pay alıyorlar, başta PKK olmak üzere. O parayla adamlar silah alıyor, benim askerimi ve polisimi şehit ediyorlar. İşte ben buna kızıyorum. Sadece şekerde değil, oraya giden kamyonculardan da avanta alıyorlar ve bu paralarla bize karşı mücadele ediyorlar" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 21:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?