22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaçar’a soruşturma iznini kaldırdı

Danıştay, memuriyetten çıkarılan Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar hakkında verilen soruşturma iznini kaldırdı. Danıştay, Kaçar’ın işlediği iddia edilen suçun, hakkında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığına hükmetti. 

 Danıştay Birinci Dairesi, Maliye Başmüfettişi Hamza Kaçar ve Maliye Bakanlığı’nın eski Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tuncer’in, soruşturulmaları için Maliye Bakanı tarafından verilen izne ilişkin itirazlarını karara bağladı.
Haberin devamı

Kararda Kaçar’ın düzenlediği raporlarda araştırma ve incelemelerin engellenmeye çalışıldığına ilişkin değerlendirmelere yer vermesi ve kanaatini açıklamasının “iftira” suçunu oluşturmayacağı vurgulandı.

Danıştay ayrıca Kaçar’ın, kanaatini haklı çıkarmak için eski tarihli rapor hazırlayarak, “resmi belgede sahtecilik “suçunu işlemediğine de karar verdi.

Kaçar, Birleşmiş Milletler’in teröre destek verenler listesinde yer alan işadamı Yasin El Kadı hakkında rapor hazırlarken siyasi ve bürokratik müdahale gördüğünü iddia etmiş, Teftiş Kurulu ise Kaçar’ın baskı gördüğü iddialarının doğruluğunu ispat için geçmiş tarihli rapor düzenlediğini savunmuştu. Danıştay Birinci Dairesi’nin kararı kesin nitelik taşıyor.

aa
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 12:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?