20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kadına şiddete 'dur' dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kadına karşı uygulanan şiddeti araştırması için Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) görevlendirdi.

Son dönemde sokak ortasında eşleri veya aileleri tarafından töre ve namus adı altında hunharca katledilen kadınların sayısının artması, Çankaya Köşkü’nü harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kadına karşı uygulanan şiddeti araştırması için DDK’yı görevlendirdi.

Görevlendirme Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada görevlendirmenin gerekçesi de açıklandı. Gül’ün, "son günlerde sıklıkla gündeme gelen kadın ve çocuklara yönelik şiddet olayları hakkında merkezi ve yerel kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının şiddetle mücadele kapasite ve imkânlarının değerlendirilmesi için DDK’ya konunun tüm yönleriyle araştırması ve incelenmesi" talimatı verdiği belirtildi.

-ŞİDDETİN ALGILANMA ANALİZİ YAPILACAK-

Gül’ün talimatıyla DDK, aile içi şiddetin kapsamı ve algılanmasındaki mevcut durumun analizini gerçekleştirecek. DDK, kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadelede, politika, mevzuat ve kurumsal mekanizmaların etkinliğinin ve uluslararası iyi uygulama örneklerinin araştırmasını yapacak. Kurul ayrıca aile içi ve dışı şiddete maruz kalan ve risk altındaki kadın ve çocukların korunmasına ve güçlendirilmesine yönelik sunulan adli, idari ve diğer hizmetlerin kalitesi ve etkinliğini de araştıracak.

Açıklamada DDK’nın konunun tüm yönleriyle birlikte, en geniş biçimde araştıracağı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 13:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?