18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kafa karıştıran açıklama

Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş'ın sazlarının da bulunduğu bazı eşyalarının İzmir'deki evinden çalındığı iddiaları üzerine başlatılan incelemede evde hırsızlık bulgularına rastlanmadı.

 

Ertaş'ın Karabağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinden hırsızlık yapıldığı ve arasında sazlarının da bulunduğu bazı eşyalarının çalındığı iddiaları üzerine İzmir Emniyeti çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada, evin kapı ve pencerelerinde zorlama olmadığı tespit edildi.

Emniyet yetkilileri, evde yapılan incelemede hırsızlık bulgularına rastlanmadığını ifade ederek, olayın hırsızlık olmadığını bildirdi.

Yetkililer, kaybolan eşyaların aile içinden birileri tarafından alınmış olabileceğini kaydetti.

Ertaş'ın komşularından Mustafa Hayırlı, iş yerinin Neşet Ertaş'ın evinin tam karşısında olduğunu ve bugüne kadar eve yönelik şüpheli hiçbir durum gözlemlenmediğini belirtti.

Olayın hırsızlık olduğuna inanmadığını ifade eden Hayırlı, “Neşet Babayı bu mahallede herkes sever, hiç kimsenin böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Bu konuda, başka nedenler de olabilir” dedi.

Ertaş'ın diğer komşuları da olayın hırsızlık değil, aile içi bir meseleden kaynaklandığını savundu.

Önceki haber

Yaklaşık iki hafta önce hayatını kaybeden büyük halk ozanı Neşet Ertaş'ın İzmir'deki evi soyuldu. Ertaş'ın 'en sevdiğim' dediği bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile özel eşyaları çalındı.

Ölümünün ardından müzeye dönüştürülmesi planlanan Neşet Ertaş'ın İzmir'in Karabağlar ilçesindeki evi kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi tarafından soyuldu.

Hırsızlar, sanatçının özellikle konserlerinde kullandığı ve 'en sevdiğim' dediği bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile özel eşyalarını çaldı. İzmir polisi hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlattı.

Uzman ekipler evde parmak izi incelemesi yaptı. Evde yapılan incelemede kapı ve pencerelerde herhangi bir zorlamanın olmadığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hırsızların bulunması için talimat verdiği öğrenildi.

 

ntv
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2012 Pazar 10:15:26
Güncelleme :7 Ekim 2012 Pazar 11:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?