22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kalp krizi geçiren zanlıya linç girişimi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 11 yaşındaki bir ilköğretim okulu öğrencisine 1 yıldır tecavüz ettiği öne sürülen şahıs yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, emniyet güçleri, Akçay Çamlıyol Caddesi'nde ailesi ile birlikte ikamet eden ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki A.A.'ya 52 yaşındaki komşusu N.T.'nin tecavüz ettiği yönündeki ihbarı değerlendirerek N.T.'yi gözaltına aldı. 

Gözaltındaki N.T., geniş güvenlik önlemleri altında Edremit Adliyesi'ne götürülerek hakim karşısına çıkartıldı. Küçük kızın ailesi, yakınları ve vatandaşlar, saatlerce adliye girişinde N.T.'nin çıkışını bekledi. 11 yaşındaki A.A.'ya yaklaşık 1 yıldır baskı ve tehdit altında tecavüz ettiği, son olarak da yakalanmadan 2 saat önce zorla tecavüz ettiği iddia edilen N.T., adliye binasında kalp krizi geçirdi. 

Sağlık ekipleri, adliye binasına gelerek N.T.'ye ilk müdahaleyi yaptı. Polis gözetiminde bindirildiği sedye ile adliye binasından çıkartılan N.T., küçük kızın anne ve babası tarafından saldırıya uğradı. 

Anne, polisler tarafından engellenirken, baba ise N.T.'nin üzerine atlayarak şahsı kafasından yaraladı. A.A.'nın yakınları ve vatandaşlar tarafından linç edilmekten son anda kurtulan şahıs, polis nezaretinde ambulansla Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Güçlükle sakinleştirilen aile ise, özel bir otomobile binerek adliye önünden ayrıldı. 

Tedavisi tamamlanan N.T.'nin hakim kararıyla tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 08:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?