19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kamyoncu edebiyatına yasak geliyor

sdKamyoncuların kendi aralarında oluşturdukları özel bir dil haline gelen kamyon kasalarına yazılan yazılara yasak geliyor. Meclis'te bulunan Türk Ticaret Kanunu (TTK) Tasarısı yasalaştığında kamyonlar dışında otobüs, taksi ve dolmuşlara da "Gönlünde yer yoksa bana güzelim, fark etmez ayakta da giderim", "Ford'un ara gazı, kızın nazı" gibi sözlerin yazılması yasaklanacak. Meclis Adalet Komisyonu'nun Tasarı için oluşturduğu alt komisyonda görüşmesi tamamlanma noktasına gelen tasarıdaki diğer değişiklikler şöyle:

Tavuk ve kebap yasağı:
Şehirlerarası otobüslerde rahatsız edici gürültü yapılmayacak, canlı hayvan taşınmayacak. Yolcuları rahatsız eden yiyecekler de yasak olacak. Yani, otobüslerde tavuk taşınamayacak, kebap gibi yiyecekler yenemeyecek. Bu kurallara uymayan otobüs sahiplerine para cezası verilecek.

Eşyayı çaldıran ödeyecek:
Eşya taşımacılığında da şirketlerin sorumluluğunu arttırılacak. Eşyanın zamanında yerine ulaşmaması ya da eşyaya bir zarar gelmesi halinde tüketicinin lehine karar verilmesini sağlayacak düzenlemeler yasada yer alacak. Yeni düzenlemede taşıyıcı kusursuz olsa bile sorumluluktan kurtulamayacak.

Tüketiciye tazminat:
Zamanında yerine ulaşmayan eşyalar için de taşıyıcı firma tüketiciye tazminat ödeyecek.
Sabah
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 04:10:24
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 04:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?